ΣΕΚ: Ο νέος Υπουργός Υγείας οφείλει να συγκρουστεί με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα


Ο νέος Yπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης οφείλει να συγκρουστεί με όλα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και να προχωρήσει τάχιστα στη λειτουργία ενός Γενικού μονοασφαλιστικού Σχεδίου Υγείας γιατί αυτό απαιτεί και επιβάλλει αυτή την ώρα το δημόσιο συμφέρον, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ.

«Πρέπει επίσης», προσθέτει, «να γνωρίζει πως το υφιστάμενο σύστημα παροχής δημοσίας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει καταρρεύσει προ πολλού με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται για τον ανώνυμο πολίτη, ο οποίος στοιβάζεται στις ουρές αναμονής των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Το σύστημα κατέρρευσε προ πολλού και βγάζει προς τα έξω μια τριτοκοσμική εικόνα που δεν τιμά την Κύπρο, πολύ δε περισσότερο δεν τιμά την πολιτική ηγεσία του τόπου στην οποία ανήκει η συνολική ευθύνη για την διόρθωση των κακώς εχόντων», σημειώνει η ΣΕΚ .

Συναφώς, καλεί τον κ. Παμπορίδη να προχωρήσει τάχιστα προς την ορθή κατεύθυνση και να είναι βέβαιος πως θα έχει δίπλα του ανθρώπους και οργανώσεις που μοναδικός τους στόχος είναι η προστασία και η εξυπηρέτηση του απλού, ανώνυμου και ανυποψίαστου πολίτη. που δικαιούται καλύτερης, γρηγορότερης και ποιοτικότερης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











318