Σε χαμηλά επίπεδα η προσέλευση των γιατρών στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΣΥΚΙ


Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας ξεκίνησε γύρω στις 6:35 το απόγευμα η έκτακτη γενική συνέλευση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ), που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία. Η καθυστέρηση στην έναρξη της συνέλευσης αποτέλεσε αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η προσέλευση των μελών της συντεχνίας, δεν ήταν τέτοια που να θεωρηθεί πως η συνέλευση βρισκόταν σε απαρτία κατά την καθορισμένη ώρα έναρξή της, στις έξι. Έτσι, δόθηκαν τα τριάντα λεπτά παράταση που βάσει του Καταστατικού της ΠΑΣΥΚΙ απαιτούνται, ώστε να θεωρηθεί πως η γενική συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία. Από τα 470 μέλη της ΠΑΣΥΚΙ, υπολογίζεται ότι το παρών τους στη συνέλευση δίνουν γύρω στους εκατό κυβερνητικούς γιατρούς.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΣΥΚΙ συνεκλήθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας την περασμένη Παρασκευή έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, κατά την οποία το Δ.Σ. έλαβε διαβεβαιώσεις για ικανοποίηση των τεσσάρων βασικών αιτημάτων των κυβερνητικών γιατρών.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΣΥΚΙ καλείται να αποφασίσει κατά πόσο, έπειτα από τη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής και τις διαβεβαιώσεις που λήφθηκαν από τον Φίλιππο Πατσαλή για επίλυση των προβλημάτων των κυβερνητικών ιατρών, θ’ αρθεί ή όχι η δίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλαν για τη Δευτέρα το πρωί, από τις 7:30 μέχρι τις 9:30.

Το Ygeia-News θα σας ενημερώσει άμεσα για το αποτέλεσμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
170