Σε στάση εργασίας κατέρχονται οι αακτινογράφοι στους αξονικούς τομογράφους κρατικών νοσοκομείων


H προκηρυχθείσα για την Παρασκευή δίωρη στάση εργασίας στα τμήματα των αξονικών τομογράφων αναστέλλεται και οι προγραμματισμένες εξετάσεις θα διενεργηθούν κανονικά, αναφέρει νεότερη ανακοίνωση του Κλάδου Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας και Εργοθεραπευτών της ΠΑΣΥΔΥ.
Όπως αναφέρει ο Κλάδος «ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, και τις γραπτές δεσμεύσεις του ότι θα επιληφθεί πολύ προσεχώς του θέματος που προέκυψε, σε συνέχεια της προγενέστερης ανακοίνωσης μας, πληροφορούμε το κοινό ότι η προκηρυχθείσα για αύριο δίωρη στάση εργασίας στα τμήματα των αξονικών τομογράφων αναστέλλεται και οι προγραμματισμένες εξετάσεις θα διενεργηθούν κανονικά».
«Οι οποιεσδήποτε νεότερες αποφάσεις του Κλάδου θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις εξελίξεις», σημειώνει.

Με προηγούμενη ανακοίνωσή του, ο Κλάδος Ακτινολόγων, Φυσιοθεραπευτών, Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας και Εργοθεραπευτών της ΠΑΣΥΔΥ ειχε αναφέρει:

"Οι Ακτινογράφοι εργαζόμενοι στους Αξονικούς Τομογράφους των κρατικών νοσοκομείων, ανακοινώνουν ότι αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, θα κατέλθουν σε 2ωρη στάση εργασίας από τις 10:00πμ. – 12:00μ. Η στάση εργασίας κρίνεται αναγκαία, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για τη στάση του Υπουργείου Υγείας, γιατί ενώ ο Κλάδος με σειρά επιστολών του τον τελευταίο ένα χρόνο ζητούσε την αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος αναμονής και κλήσεων των Ακτινογράφων, δεν έχει λάβει την οποιαδήποτε απάντηση, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του.

Ο Κλάδος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των εκτάκτων περιστατικών κατά την ώρα της στάσης εργασίας, ενώ έχει ενημερώσει τους επηρεαζόμενους ασθενείς για επαναπρογραμματισμό των εξετάσεων τους.

Θα θέλαμε να απολογηθούμε στους ασθενείς για την όποια ταλαιπωρία πιθανό να δημιουργηθεί, αλλά δυστυχώς η αδιαφορία της επίσημης πλευράς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











689