Σε εκλογικούς ρυθμούς οι φαρμακοποιοί


Εκλέγουν νέα τοπικά συμβούλια στις επαρχίες τον Ιανουάριο και νέο παγκύπριο συμβούλιο τον Φεβρουάριο

Για τις 19 Φεβρουαρίου έχει οριστεί η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου συμβουλίου του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) της επόμενης τριετίας. Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι φαρμακοποιοί που είναι εγγεγραμμένοι στο ΠΦΣ, οι οποίοι αριθμούν περί τους 700 (από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα) και έχουν διευθετήσει τις ετήσιες συνδρομές τους προς τον σύλλογο βάσει νομοθεσίας.

Προηγουμένως ωστόσο, μεταξύ 10-30 Ιανουαρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των φαρμακοποιών για τα τοπικά συμβούλια ανά επαρχία. Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί οι εκλογές για το τοπικό συμβούλιο της Λευκωσίας στις 17 Ιανουαρίου, της Λάρνακας στις 19 Ιανουαρίου, της Αμμοχώστου στις 20 Ιανουαρίου και της Λεμεσού στις 25 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία

Κατά τις τοπικές εκλογές η κάθε επαρχία θα εκλέξει πενταμελές συμβούλιο (πρόεδρο, γραμματέα, ταμεία και δύο μέλη) για τριετή θητεία. Παράλληλα θα εκλέξουν και μέλη για το παγκύπριο συμβούλιο τα οποία δεν είναι απαραίτητο για ανήκουν στο τοπικό συμβούλιο. Κριτήριο για την εκλογή των μελών αυτών είναι η τουλάχιστον πενταετής εξάσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Ο αριθμός των μελών που θα εκλέξει η κάθε επαρχία για το παγκύπριο συμβούλιο διαφέρει ανάλογα με τον συνολικό αριθμό μελών που έχει. Επαρχία που έχει μέχρι τα 20 μέλη μπορεί να εκλέξει 2, μέχρι τα 60 μέλη μπορεί να εκλέξει 3 και άνω των 60 μελών μπορεί να εκλέξει 4.

Μετά τις τοπικές εκλογές, πραγματοποιείται συνέλευση (στις 19 Φεβρουαρίου 2017) κατά την οποία θα το απερχόμενο συμβούλιο κάνει ανασκόπηση της προηγούμενης θητείας. Ακολούθως όλοι όσοι εκλέγησαν για τα τοπικά συμβούλια με ακόμα τρία μέλη (δύο ιδιώτες από διαφορετική επαρχία και ένας κυβερνητικός) που εκλέγονται στη συνέλευση, καταρτίζονται σε σώμα και εκλέγουν μεταξύ τους τον πρόεδρο.

Το απερχόμενο Παγκύπριο Συμβούλιο 2014-2017

Πρόεδρος: Πιέρα - Ισσέγιεκ Ελένη

Αντιπρόεδρος: Γεωργιάδης Πλούταρχος

Γραμματέας: Βαρέλιας Παύλος

Ταμίας: Γεωργίου Λευτέρης

Μέλη (ανα επαρχία)

Λευκωσία -Κερύνεια

Γεωργιάδης Πλούταρχος

Νουρής Νίκος

Ευαγγέλου Κωνσταντίνος

Χατζηγιάνη Κλειώ

Χριστοδουλίδου Αναστασία

Λεμεσός

Βότσης Άγγελος

Κρητικός Νίκος

Αγγελόπουλος Τάκης

Πετρίδης Άριστος

Παπαχρήστος Χρήστος

Λάρνακα

Χριστοφόρου Αντρέας

Αποστολίδης Παύλος

Ονησιφόρου Γιώργος

Κουλουμά Άννα

Ιωαννίδου Στάλω

Πάφος

Γιανιού Σταυρούλα

Ηρακλέους Χαράλαμπος

Χατζηχαραλάμπους Κλεόπας

Παπούδας Αριστοτέλης

Αμμόχωστος

Φυσέντζου Μέλανη

Μαυρόγιαννου Άντρη

Γιάλλουρος Πανίκκος

Στυλιανού Στέλιος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











897