Σ.Κούμας: Ζητούμε εξηγήσεις από τον Υπ. Υγείας, γιατί δεν υλοποιήθηκε η δέσμη κινήτρων που εξήγγειλε


«Σε περίπτωση μη ικανοποιητικών απαντήσεων, η Συντεχνία έχει το κάθε δικαίωμα να επεξεργαστεί μέτρα αντίδρασης».

Εξηγήσεις και απαντήσεις για τη μη υλοποίηση της δέσμης μέτρων και κινήτρων προς τους γιατρούς του δημοσίου, αξιώνει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) μέσω επιστολής προς τον Γιώργο Παμπορίδη, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως δήλωσε στο Ygeia-News o πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, «η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΥΚΙ κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, είναι η αποστολή επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας».

Ο κ Κούμας εξήγησε ότι «με την επιστολή καλούμε τον κ Παμπορίδη, κατά την προγραμματισμένη συνάντησή μας την ερχόμενη Παρασκευή, να μας δώσει γραπτές απαντήσεις και εξηγήσεις για τους λόγους που δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση της μεταξύ μας συμφωνίας, με τη δέσμη κινήτρων που εξήγγειλε ο ίδιος 1η Δεκεμβρίου 2016».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ξεκαθαρίζει: «Σε περίπτωση μη ικανοποιητικών απαντήσεων, η Συντεχνία έχει το κάθε δικαίωμα να επεξεργαστεί μέτρα αντίδρασης».

«Η συνάντηση της ερχόμενης Παρασκευής», κατέληξε ο κ Κούμας, «προγραμματίστηκε καθώς ζητούμε απαντήσεις σε πολλά άλλα θέματα, όπως το εργασιακό καθεστώς των γιατρών εντός της αυτονόμησης. Θα το δούμε σε λεπτομέρεια όταν μας δοθεί σχετική πρόταση του Υπουργείου Υγείας».

Η επιστολή της ΠΑΣΥΚΙ έχει σταλεί ήδη στον Υπουργό Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











277