Σ. Κυριακίδου: Το σύστημα υγείας, πρέπει να δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί πρωτίστως τον ασθενή.


Οι δύσκολες πραγματικότητες στο χώρο της υγείας δεν αφήνουν κανένα από εμάς αδιάφορο, είπε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2016, προσθέτοντας ότι το μεγάλο στοίχημα παραμένει το ΓΕΣΥ, του οποίου η υλοποίηση ακόμη δεν προχώρησε. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Κύπριο πολίτη, είπε, σημειώνοντας ότι: «Αναμένουμε κατάθεση του νομοσχεδίου αυτονόμησης και ακολούθως αυτό του ΓΕΣΥ».

Τα προβλήματα πολλά και διαχρονικά στο χώρο της υγείας, σημείωσε, αναφέροντας ότι τις τελευταίες μέρες ήρθαν ξανά στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Προώρων, ενώ παράλληλα όλοι αναγνωρίζουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, που πάλι η ανέγερση νέου ψυχιατρικού νοσοκομείου βρίσκεται εκτός προϋπολογισμών. «Εύχομαι να δούμε να είναι και τα δύο σε προτεραιότητα στον επόμενο προϋπολογισμό»

Ένα όμως πρέπει να αντιληφθούμε, σημείωσε, «ότι οι υπηρεσίες υγείας, το σύστημα υγείας, πρέπει να δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί πρωτίστως τον ασθενή και κανέναν άλλον. Γι’ αυτό ελπίζω», σημείωσε, «εντός του 2016 να προχωρήσει η πρόταση νόμου για συμμετοχή εκπροσώπων των ασθενών εκεί όπου λαμβάνονται αποφάσεις που τους αφορούν. Όπως γίνεται και στην Ευρώπη».
«Είναι λοιπόν, φανερό ότι πρέπει να γίνουν πολλά», συμπλήρωσε, «και ο Υπουργός Υγείας είμαι βέβαιη ότι θα προχωρήσει με τις αναγκαίες δομικές αλλαγές, με μόνιμες αποτελεσματικές λύσεις και όχι με πυροσβεστικές κινήσεις, όπως γινότανε μέχρι σήμερα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











923