Σ. Κούμας: Στη συνομολόγηση του συμφωνητικού Υπ. Υγείας-ΠΚ, δεν κλήθηκε έγκαιρα η ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ.


«Θα σχηματίσουμε επιτροπή η οποία θα συμμετέχει στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου της συνεργασίας»

«Δόθηκαν στους άμεσα ενδιαφερομένους οι προτάσεις από τον Υπουργό Υγείας. Μετά από κάποιες στοχευμένες ερωτήσεις της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι, δόθηκαν απαντήσεις που στην παρούσα φάση αποσυμφορίζουν την κρίση. Μελλοντικά θα διαμορφωθούν οι κανονισμοί και η νομοθεσία, εντός της οποίας θεωρούμε ότι θα βρεθούν οι χρυσές τομές για να υπάρχει το αμοιβαίο κέρδος για όλους». Αυτά ανέφερε στο Ygeia-News ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) Σωτήρης Κούμας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο με θέμα τη συμφωνία συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο κ. Κούμας πρόσθεσε: «Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι στην συνομολόγηση του συμφωνητικού, δεν κλήθηκε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι έγκαιρα. Αν είχε κληθεί η Συντεχνία, τα προβλήματα που συζητούμε σήμερα ότι μπορεί να υπάρξουν, δεν θα υπήρχαν».

Ο πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι συνέχισε: «Για αυτό και εμείς επιδιώκουμε τον διάλογο. Κάτι που έχει ζητήσει και ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας. Θα σχηματίσουμε επιτροπή η οποία θα συμμετέχει στη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου».

Ο κ. Κούμας κατέληξε: «Ως πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι να τονίσω ξανά ότι οι γιατροί του δημοσίου δεν είναι ενάντια στη συνεργασία. Εν αντιθέσει θα στηρίξουμε την προσπάθεια, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν πάνω σε στερεές και ορθές βάσεις».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι Πέτρος Κατσιολούδης ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να είναι συμπεφωνημένη και αμοιβαία αποδεκτή οποιαδήποτε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ξεκάθαρη αρχή της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι ότι εμείς συμφωνούμε με την εισδοχή των φοιτητών στα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλά πρέπει πάνω απ΄ όλα να ξεκαθαριστούν οι κανονισμοί και οι διαδικασίες που θα διέπουν τη νομοθεσία, για να μπορέσει να είναι εύρυθμη η λειτουργία».

Ο κ. Κατσιολούδης κατέληξε: «Ότι αφορά τις διαδικασίες και τα εργασιακά μας θέματα, άπτεται του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Συνεπώς εμείς έπρεπε να είχαμε κληθεί».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











307