Σ. Κούμας: Η δέσμη μέτρων του Υπ. Υγείας αποτελεί ένα πρώτο βήμα, αλλά αναμένουμε συνέχιση διαλόγου


«Η σημερινή εξαγγελία από τον Υπουργό Υγείας συγκεκριμένης δέσμης κινήτρων που σκοπό έχουν την αντιμετώπιση του κύματος φυγής γιατρών από τα κρατικά νοσηλευτήρια, όπως και την επακόλουθη προσέλκυση ιατρών, αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς σωστή κατεύθυνση, αλλά πρωτίστως αποδεικνύει την ορθότητα των θέσεων που κατέθετε η ΠΑΣΥΚΙ προς την κατεύθυνση αυτή και που δυστυχώς δεν είχαν εισακουστεί έγκαιρα». Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις του στο Ygeia-News ο πρόεδρος της Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας και προσθέτει:

«Επιπρόσθετα η σημερινή εξαγγελία της δέσμης μέτρων, ανατρέπει το επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς, ότι οι μεταρρυθμίσεις με σκοπό την αναδιοργάνωση των κρατικών νοσηλευτηρίων δεν μπορούσαν ή δεν μπορούν να προωθηθούν εντός των υφιστάμενων δομών του δημοσίου».

Ο κ Κούμας καταλήγει: «Η συγκεκριμένη δέσμη κινήτρων όπως εξαγγέλθηκε κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο η ΠΑΣΥΚΙ αναμένει τη συνέχιση του διαλόγου, ιδιαίτερα για τις αντίστοιχες προτάσεις για το εργασιακό καθεστώς σε περιβάλλον αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











238