Σ. Κούμας: Αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας να μας καλέσει για διάλογο για επίλυση των προβλημάτων


Σε αναμονή για την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο Υγείας, που στόχο θα έχει την επίλυση των συσσωρευθέντων προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, βρίσκονται οι Κυβερνητικοί Ιατροί, οι οποίοι “σηκώνουν πλέον ψηλά τα χέρια” στα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά στον τομέα της υγείας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τους κινδύνους που δημιουργούνται για τους ασθενείς.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση από το Υπουργείο Υγείας στη φωνή απόγνωσης των ιατρών του δημοσίου για τα προβλήματα υποστελέχωσης/αποδιοργάνωσης, παροχής αναλώσιμων υλικών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Αναμένουμε από το Υπουργείο Υγείας να μας καλέσει για διάλογο για την επίλυση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται», σημείωσε.

Ο κ. Κούμας δήλωσε πως η υποστελέχωση, οι κακοί διοικητικοί και οργανωτικοί σχεδιασμοί, οι συνεχείς παλινωδίες και καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό του συστήματος έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες παροχής ποιοτικής ιατρικής περίθαλψης υπό τις συνθήκες που παρέχονται από την αρμόδια Αρχή, από την οποία ζητά να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί σε διορθωτικά μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











201