Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου: Δεν μπορούμε να εισηγηθούμε στα μέλη μας να ενταχθούν στο ΓεΣΥ


Η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου (ΡΕΚ) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να εισηγηθεί στα μέλη της να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, αναφέροντας ότι δεν έχει απαντηθεί ή ικανοποιηθεί κανένας από τους σοβαρούς προβληματισμούς της και ότι ο προτεινόμενος τρόπος λειτουργίας του ΓεΣΥ δεν είναι βιώσιμος.
«Μετά από τις διαβουλεύσεις που έγιναν και παρακολουθώντας στενά τις εκάστοτε ανακοινώσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), των διαφόρων εμπλεκομένων αντιπροσώπων και του υπουργού Υγείας, δεν έχει απαντηθεί ή ικανοποιηθεί κανένας από τους σοβαρούς προβληματισμούς της ΡΕΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ειδικότητα της ρευματολογίας, σημειώνεται, «έχει ιδιαιτερότητες, όπως η παρακολούθηση χρόνιων ασθενών, η συχνά χρονοβόρα ιατρική πράξη και η διάγνωση βασισμένη σε ιστορικό και κλινική εξέταση παρά σε πολύπλοκη ή επεμβατική διερεύνηση».
Η ΡΕΚ πιστεύει πως ο προτεινόμενος τρόπος λειτουργίας του ΓεΣΥ δεν είναι βιώσιμος και διατυπώνει τη θέση ότι «το προτεινόμενο ΓΕΣΥ θα υποβαθμίσει την ποιότητα της φροντίδας ατόμων με ρευματικές παθήσεις».
Καταλήγει αναφέροντας ότι «για τους πιο πάνω λόγους, στο παρόν στάδιο, η Ρευματολογική Εταιρία Κύπρου δεν μπορεί να εισηγηθεί στα μέλη της να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











518