Ρεκόρ παρουσιάσεων από φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Συνέδριο Οφθαλμολογίας 2017


Ξεκινά την Παρασκευή 22 Απριλίου το Ετήσιο Συνέδριο Οφθαλμολογίας που οργανώνει το Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο σε συνεργασία με τη Βρετανική Οφθαλμολογική Εταιρεία Midland, την Κυπριακή Εταιρεία Οφθαλμολογίας και υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Φέτος το συνέδριο φιλοξενεί ειδικούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Επιπλέον, από φέτος το συνέδριο εντάσσει στο πρόγραμμα του και διαγωνιστική ενότητα για την καλύτερη παρουσίαση από φοιτητές ιατρικής και εκπαιδευόμενους. Στην καλύτερη παρουσίαση θα απονεμηθεί το Βραβείο Άλιστερ Φίλντερ στην Οφθαλμολογία. Ο Άλιστερ Φίλντερ είναι Βρετανός ιατρός με παγκόσμια αναγνώριση στον τομέα της Οφθαλμολογίας και ειδικότερα στην αμβλυωπία και την αμφιβληστροειδοπάθεια προωρότητας.

Ο Πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Θεόδωρος Ποταμίτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φετινή συμμετοχή και τη θεματολογία των παρουσιάσεων και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διαγωνιστική ενότητα που περιλαμβάνει 10 παρουσιάσεις από φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μία παρουσίαση από εκπαιδευόμενο. Σημείωσε δε ότι η ένταξη της διαγωνιστικής ενότητας έχει διπλή αξία: Πρώτον, δίνει κίνητρο στους φοιτητές να συνεισφέρουν στη συνάντηση και αυτό είναι σημαντικό για όλους τους συμμετέχοντες αφού οι ‘νεαρότερες’ προσεγγίσεις έχουν αναζωογονητικό χαρακτήρα και συχνά κρύβουν το στοιχείο της έκπληξης. Δεύτερον, παρέχει μια υγιή ανταγωνιστική πλατφόρμα, κάτι που οδηγεί στην καινοτομία και την προσωπική ανάπτυξη.

Το συνέδριο οργανώνεται στο ξενοδοχείο Αμαθούς από τις 22 έως 24 Απριλίου. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση (Ελληνικά – Αγγλικά).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











313