Ραγδαία αύξηση του καρκίνου του μαστού προβλέπεται στην Ελλάδα σε μια 10ετία λόγω άγχους


«Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού θα έχει αυξηθεί πάρα πολύ σε μία 10ετία. Κι αυτό λόγω του άγχους μέσα στο οποίο ζει η Ελληνίδα μάνα εξαιτίας των καταστάσεων που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δρ. Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα, επικ. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, γυναικολόγος-χειρουργός, μαστολόγος-ογκολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.
Καθώς ο Οκτώβριος είναι παγκοσμίως ο μήνας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας εύχεται σε όλες τις γυναίκες να είναι γερές: «Τις χρειάζεται η κοινωνία, αλλά είναι πολύτιμες και για το σπίτι τους. Γι αυτό θα πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους. Να μην τον βάζουν σε τελευταία μοίρα και να εξετάζονται κάθε χρόνο».
«Η Ελληνίδα δεν πρέπει να φοβάται τον γιατρό και τις εξετάσεις» σημειώνει η δρ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα. «Θα πρέπει να έχει στο μυαλό της ότι, αν πηγαίνει μία φορά το χρόνο στο γιατρό, δεν θα έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα και εάν διαγνωστεί καρκίνος. Το τι θα κάνει, είναι θέμα ηλικίας και κληρονομικού ιστορικού. Ο μαστολόγος θα την καθοδηγήσει».
Και καταλήγει η κ. Ιωαννίδου Μουζάκα, αναφερόμενη στους παράγοντες που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία της γυναίκας:«Το πρώτο που πρέπει να κάνει, είναι να μην στεναχωριέται. Η στεναχώρια κάνει πολύ κακό στο μαστό. Το δεύτερο είναι να γεννά τα παιδιά της όσο πιο νωρίς μπορεί. Να μην παίρνει ορμόνες, να τρώει υγιεινά, να αποφεύγει τα λίπη, το αλκοόλ και να αθλείται».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











272