Ρ. Μαυρονικόλα: Το ΓΕΣΥ εξακολουθεί να παραμένει μια πονεμένη ιστορία


«Το Γενικό Σχέδιο Υγείας εξακολουθεί να παραμένει μια πονεμένη ιστορία και είναι αμφίβολο αν θα υλοποιηθεί, όχι μόνο στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα αλλά και στο διηνεκές που σημαίνει οριστική ματαίωση του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδιασμού που αποτελεί πολιτική υψίστης σημασίας» ανέφερε σήμερα η Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016.

Επεσήμανε δε πως ο τομέας της υγείας νοσεί και ήδη τα πρώτα σημάδια της σήψης είναι πλέον ορατά. «Προειδοποιούμε» είπε η κ. Μαυρονικόλα, «ότι εάν η υλοποίηση του Σχεδίου Υγείας δεν προωθηθεί τάχιστα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου πολύ φοβούμαστε ότι η δημόσια υγεία θα καταρρεύσει με όλες τις οδυνηρές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης».

Κάλεσε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ειδικά, να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα και να πάψουν κα κοροϊδεύουν το λαό χρυσώνοντας το χάπι με θεωρίες περί μίνι Σχεδίου Υγείας.

«Το μέτρο που εφαρμόζεται με την προώθηση ασθενών στον ιδιωτικό τομέα είναι σίγουρα θετικό και συμβάλλει στην απάμβλυνση του προβλήματος που δημιουργείται με τις λίστες αναμονής, αλλά να μην κοροϊδεύουμε όμως τον κόσμο. Αυτό δεν είναι Σχέδιο Υγείας, ούτε μίνι ούτε μάξι. Ένα απλό μέτρο είναι που αντιμετωπίζει προσωρινά μέρος μόνο του ευρύτερου τομέα της υγείας ο οποίος κατά γενική ομολογία ασθενεί. Και βαριά μάλιστα» κατέληξε η κ. Μαυρονικόλα. .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











478