Ψηφίστηκε ο νόμος για τα καλλυντικά στην Ολομέλεια


Η Ολομέλεια της Βουλής ομόφωνα με νόμο κατάργησε την υφιστάμενη νομοθεσία για τα καλλυντικά και θέσπισε νέα ώστε το κυπριακό δίκαιο να εναρμονιστεί με τον κοινοτικό κανονισμό 1223/2009 για τα καλλυντικά προϊόντα.

Πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε τροπολογίες που κατέθεσαν τα Κινήματα Αλληλεγγύη και Οικολόγοι, με την οποία ρυθμίζεται ότι στο Συμβούλιο Καλλυντικών συμμετέχει ένας εγγεγραμμένος χημικός ή ένας εγγεγραμμένος χημικός μηχανικός, ο οποίος διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο προηγουμένως συμβουλεύεται την Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών ή το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο.

Οι δύο Τροπολογίες που είχαν τον ίδιο σκοπό υπερψηφίστηκαν, η πρώτη με 28 ψήφους υπέρ 21 εναντίον και 1 αποχή και η δεύτερη με 27 ψήφους υπέρ, 24 εναντίον και 1 αποχή.

Αποχή τήρησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, λόγω επαγγέλματος όπως εξήγησε.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας που συζήτησε το νομοσχέδιο, ο νέος νόμος αποσκοπεί στην εκ νέου ίδρυση Συμβουλίου Καλλυντικών, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σήμανση των καλλυντικών προϊόντων και ρυθμίζει τις εξουσίες των εξουσιοδοτημένων λειτουργών και την επιβολή διοικητικών προστίμων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











344