Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η νομοθεσία για τους Στοματογναθοπροσωποχειρουργούς


Εν μέσω έντονου παρασκηνίου και συνεχών διαβουλεύσεων, αλλά και μιας θυελλώδους κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας νωρίτερα το πρωί, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τελικά την Πέμπτη το απόγευμα αυτούσια τη νομοθεσία, όπως αυτή είχε κατατεθεί ενώπιον του Σώματος την περασμένη βδομάδα, συμπεριλαμβανομένων δύο τροπολογιών του ΔΗΚΟ.

Ο λόγος, για τους Περί Ιατρών(Ειδικά Προσόντα) Τροποιητικούς Κανονισμούς του 2015 και τους Περί Οδοντιάτρων(Ειδικά Προσόντα) Τροποιητικούς Κανονισμούς του 2015.

Με τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ αφαιρέθηκε από τον τίτλο της ειδικότητας η λέξη οδοντίατρος και παραμένει ως ειδικότητα «προσωπογναθοχειρουργός». Ταυτόχρονα, υιοθετήθηκε μεταβατική διάταξη που προνοεί ότι όσοι ασκούσαν το επάγγελμα πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζουν να το ασκούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Παραμένει ωστόσο ως πρόβλημα για όσους, ενώ ασκούσαν το επάγγελμα μετά την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. και δεν είχαν τα προσόντα που προνοεί η ευρωπαϊκή Οδηγία(έξι χρόνια πτυχίο ιατρικής, τέσσερα χρόνια πτυχίο οδοντιατρικής και τέσσερα ειδικότητας), πλέον δεν θα μπορούν να ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας, που όπως προαναφέραμε διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, διαφάνηκε ότι υπάρχει πρόθεση από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να διασφαλιστούν και όσοι δεν καλύπτονται από τη συγκεκριμένη νομοθεσία, νοουμένου ότι δεν υπάρχει σύγκρουση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Διαβάστε εδώ: «Βαφτίζουν οδοντίατρους Γναθοχειρουργούς σε Στοματογναθοπροσωποχειρουργούς»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











361