Πρωτιές για το Τμ. Νοσηλευτικής Πανεπ. Frederick στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων


Ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός Πληρωμάτων Ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε στις 17- 19/9/2015 στην Αμμόχωστο. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου και τον Τομέα Νοσηλευτικής Τραύματος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ). Επίσης, συνεργασία υπήρξε και με το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σε ξεχωριστές κατηγορίες νοσηλευτές, διασώστες, γιατροί και φοιτητές Νοσηλευτικής.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συμμετέχει κάθε χρόνο στο διαγωνισμό. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου αμείφθηκαν για τους κόπους τους και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία φοιτητών Νοσηλευτικής με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ομάδα, καθώς κατάφεραν να συγκεντρώσουν την καλύτερη βαθμολογία στο σενάριο μαζικών καταστροφών από όλες τις κατηγορίες. Η ομάδα αποτελείται από τους φοιτητές: Άννα Αντωνίου, Έλενα Γερολέμου, Έλλη Γεωργίου, Παναγιώτα Λύτρα και Μιχάλη Μαυρικίου (συντονιστής της ομάδας).

Ο διαγωνισμός προσέφερε σημαντικές εμπειρίες διότι τα πληρώματα διαγωνίσθηκαν κάτω από δύσκολες και πραγματικές συνθήκες διάσωσης. Οι συμμετέχοντες διαγωνίσθηκαν σε εννέα διαφορετικά σενάρια με άτομα ως μοντέλα και εξοπλισμό που αφορά την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση.

Το Πανεπιστήμιο Frederick συγχαίρει θερμά για την επιτυχία, όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς και τον υπεύθυνο της εκπαίδευσης των φοιτητών, κ. Ανδρέα Τουμάζο, Νοσηλευτικό λειτουργό.

Όπως σημειώνει, οι διακρίσεις που έλαβαν αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και την αφοσίωση στο στόχο τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











325