Πρώτη θωρακοσκοπική θυμεκτομή στην Κύπρο


Το Mediterranean Hospital of Cyprus ανακοινώνει ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη Θωρακοσκοπική Θυμεκτομή, από την εξειδικευμένη ομάδα και την καθοδήγηση του έμπειρου Θωρακοχειρουργού Δρ. Δημήτρη Κυπαρισσόπουλου.

Η θωρακοσκόπηση είναι διαγνωστική αλλά και θεραπευτική χειρουργική επέμβαση, για νοσήματα του πνεύμονα και των οργάνων του θώρακος, χωρίς θωρακοτομή.

Πιο συγκεκριμένα, προκειται για νεαρή γυναίκα με άγνωστη μάζα στο πρόσθιο μεσοθωράκιο. Στην επέμβαση, διάρκειας 2,5 ωρών αφαιρέθηκε η ύποπτη μάζα από τομή 3 εκατοστών. Μέχρι τώρα, η επέμβαση αυτή γινόταν με μέση στερνοτομή, δηλαδή τη διάνοιξη του θώρακα, την ίδια δηλαδή τομή που εφαρμόζεται για εγχειρήσεις καρδιάς και ο συμβατικός χρόνος παραμονής είναι 5 – 7 ημέρες.

Τα πλεονεκτήματα της θωρακοσκόπησης είναι μικρή επιβάρυνση του ασθενούς, μικρότερος μετεγχειρητικός πόνος, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, μικρότερη νοσηλεία. Η εν λόγω επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η ασθενής είχε ταχεία ανάρρωση χωρίς επιπλοκές και επέστρεψε στο σπίτι της την επόμενη μέρα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











431