Προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις μειώσεις των τιμών οι εισαγωγείς φαρμάκων


Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των Εισαγωγέων Φαρμάκων για την ατεκμηρίωτη, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή να προχωρήσει σε μείωση των χονδρικών τιμών των φαρμάκων κατά 8,5%.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει πως αποφάσισε να ζητήσει παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ενέργεια του Υπουργού Υγείας, ο οποίος με διατάγματα καθορίζει τις τιμές των φαρμάκων. Σημειώνει ταυτόχρονα ότι η ίδια η Κυβέρνηση με τις ενέργειες της αποθαρρύνει την εγγραφή νέων φαρμάκων, στερώντας έτσι τον Κύπριο ασθενή απ’ ό,τι νεώτερο παρουσιάζεται διεθνώς στον κλάδο της φαρμακευτικής αγωγής.

Ο Σύνδεσμος αποφάσισε να αρχίσει επαφές με όλα τα κόμματα για να επεξηγήσει τις θέσεις του. «Δηλαδή», εξηγεί, «ότι ο Υπουργός Υγείας χωρίς διαβούλευση κάνει κατάχρηση του δικαιώματος του διατάγματος, αφού σε διάστημα τριών μηνών καθόρισε με διατάγματα δύο φορές τις χονδρικές τιμές, αδιαφορώντας παντελώς για τις επιπτώσεις στην οικονομική βιωσιμότητα των κυπριακών επιχειρήσεων που εργοδοτούν πέραν των 2.000 ατόμων, αλλά και το καλό του Κύπριου ασθενή, αφού στερείται φάρμακα νέας τεχνολογίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











301