Προς λειτουργία τέσσερις νέοι σταθμοί ασθενοφόρων-Προσλαμβάνονται 24 πρόσθετοι διασώστες


Αρχές του 2016 αναμένεται να λειτουργήσει στο Δήμο Πέγειας ο περιφερειακός σταθμός ασθενοφόρων, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης, σημειώνοντας τη σημασία του έργου, αφού-όπως είπε-δυστυχώς μέχρι σήμερα χάθηκαν ζωές λόγω της αργοπορίας των ασθενοφόρων να καταφθάσουν στην περιοχή.

Ο περιφερειακός σταθμός θα εξυπηρετεί το Δήμο Πέγειας, την περιοχή του Κόραλ Μπέη, αλλά και τις κοινότητες της περιφέρειας. Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε πως η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού του ρόλου και της λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, που προωθεί το Υπουργείο Υγείας. Η πρόταση που ενεκρίθη διαλαμβάνει τη λειτουργία τεσσάρων νέων σταθμών ασθενοφόρων, την επέκταση της λειτουργίας του Συντονιστικού Κέντρου Κλήσεων Ασθενοφόρων, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό του Σταθμού Ασθενοφόρων της Πόλης Χρυσοχούς και την πρόσληψη διασωστών και νοσηλευτών προς ικανοποίηση των νέων και υφιστάμενων αναγκών, εξήγησε. Οι τέσσερις νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν είναι ο Σταθμούς Κλήρου, ο Σταθμός στο παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Σταθμός Ορόκλινης/Λάρνακας και ο Σταθμός Πέγειας στην Πάφο. Η στελέχωση-όπως σημείωσε-θα γίνει με τη δημιουργία και πρόσληψη 24 πρόσθετων διασωστών.

Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε πως με τη λειτουργία των νέων σταθμών ασθενοφόρων, του Συντονιστικού Κέντρου Κλήσεων Ασθενοφόρων, την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και γενικότερα την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του ρόλου και της λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, το κράτος θα πετύχει, τόσο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασθενοφόρων όσο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δημόσιων πόρων προς όφελος των πολιτών.

Ο σταθμός της Πόλης Χρυσοχούς θα ενισχυθεί με την τοποθέτηση δύο ακόμη διασωστών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











295