Πρόγραμμα παροχής δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές της Ε’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων


Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της προαγωγής της στοματικής υγείας του παιδικού πληθυσμού της Κύπρου εφαρμόζουν, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο, πρόγραμμα παροχής δωρεάν οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές της Ε’ Τάξης των δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων παγκύπρια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχική εξέταση των παιδιών στα σχολεία από κυβερνητικό οδοντίατρο κατόπιν έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων τους. Τα παιδιά που εξετάζονται, λαμβάνουν στη συνέχεια παραπεμπτικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται η διάγνωση και η περαιτέρω θεραπεία, όπου αυτό χρειάζεται. Στη συνέχεια, τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν ιδιώτη συμβεβλημένο με το πρόγραμμα Οδοντίατρο, για να λάβουν την ενδεδειγμένη θεραπεία. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά την αποζημίωση μόνο θεραπευτικών αναγκών, όπως εμφράξεις, ενδοδοντικές θεραπείες και εξαγωγές.

Η εξέταση των μαθητών από κυβερνητικό Οδοντίατρο άρχισε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα συμπληρωμένα έντυπα από τους ιδιώτες Οδοντιάτρους για αποπληρωμή, θα γίνονται δεκτά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι Οδοντιατρικές Υπηρεσίες εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο και τα μέλη του για την θετική ανταπόκριση και τη συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το ίδιο πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί επιτυχώς και τη σχολική χρονιά 2017-2018 και έχει δοθεί παράταση παραλαβής των συμπληρωμένων εντύπων μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2018.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











593