Πρόδρομος Αργυρίδης: Θα επιμείνουμε να φέρουμε ένσταση στην κατάργηση των άρθρων 65 και 66


Στα βαθιά ρίχνονται και πάλι οι φορείς νοσηλευτικής έπειτα από το σύντομο διάλειμμα, λόγω εορτών, στις διεργασίες για διαμόρφωση των θέσεων τους επί των προσχεδίων των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχουν την Πέμπτη, οι φορείς νοσηλευτικής θα επιχειρήσουν να καταλήξουν στις τελικές τους θέσεις επί του προσχεδίου του νομοσχεδίου για το ΓΕΣΥ, με στόχο να τις επιδώσουν το ταχύτερο δυνατό, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, στον Υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή.

Μείζονος σημασίας ζήτημα για τους φορείς νοσηλευτικής, επί του οποίου-όπως τόνισε στο ygeia-news o Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης- θα επιμείνουν μέχρι τέλους, αποτελεί η επαναφορά των άρθρων 65 και 66 του Βασικού Νόμου του ΓΕΣΥ, που με βάση με το προσχέδιο του νέου νομοσχεδίου καταργούνται. Τα άρθρα αυτά, σύμφωνα με τις ηγεσίες των συντεχνιών των νοσηλευτών, διασφαλίζουν το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας, χωρίς επίσης να θέτουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κρατικών νοσηλευτηρίων υπό αμφισβήτηση.

Την ίδια ώρα, οι φορείς νοσηλευτικής βρίσκονται εν αναμονή της γνωμοδότησης που ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της μίας και μοναδικής συνάντησης στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού, ως προς τη νομιμότητα ή όχι της μεταφοράς των δημοσίων υπαλλήλων σε άλλο εργασιακό καθεστώς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











312