Προβλήματα λόγω πληρότητας στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου


Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών(ΜΕΝΝ) του Μακάρειου Νοσοκομείου, ως αποτέλεσμα της υπερ-πληρότητας της Μονάδας.

Το ygeia-news έγινε αποδεκτής παραπόνων από θορυβημένους γονείς, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας για να εκφράσουν τη δυσφορία, αλλά και την αγωνία τους, για την κατάσταση που επικρατεί. Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν, στα δωμάτια βρίσκεται μεγαλύτερος από ό,τι θα έπρεπε αριθμός νεογνών, με τα κρεβατάκια και τις θερμοκοιτίδες να είναι σε απόσταση πάρα πολύ κοντινή μεταξύ τους. Μάλιστα, όπως μας λέχθηκε, έξι βρέφη έχουν μεταφερθεί σε άλλο Τμήμα του Νοσοκομείου, καθότι ο υφιστάμενος χώρος της ΜΕΝΝ, όπως έχει προαναφερθεί, είναι υπερπλήρης. Τα βρέφη αυτά βρίσκονται υπό την παρακολούθηση και φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Ωστόσο, το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά την άμεση παροχή νοσηλείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, λόγω απόστασης της ΜΕΝΝ από το Τμήμα στο οποίο μεταφέρθηκαν τα νεογνά. «Δεν έχουμε καν χώρο να κινηθούμε και να καθίσουμε την περιορισμένη ώρα του επισκεπτηρίου(12:00 με 13:00 και 17:00 με 18:00), ώστε να δούμε άνετα το μωρό μας», μας καταγγέλθηκε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως μέσα σε όλα αυτά, οι γονείς πιστώνουν το νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλει. «Οι νοσηλευτές φαίνονται αρκετά κουρασμένοι και αγχωμένοι εξαιτίας του υπερβολικού φόρτου εργασίας και της τεράστιας ευθύνης που έχουν προφανώς, αλλά οι περισσότεροι είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους, καθώς και μαζί μας», ήταν η απάντηση που λάβαμε σε σχετικό ερώτημα που υποβάλαμε.

Όπως πληροφορούμαστε συναφώς, τις περισσότερες μέρες, ανά βάρδια, μια νοσηλεύτρια αντιστοιχεί για δέκα μωρά, με αποτέλεσμα το προσωπικό να είναι αναγκασμένο να δίνει μάχη με το χρόνο ώστε να προλάβει να περιποιηθεί όλα τα βρέφη τη σωστή ώρα που πρέπει, δηλαδή ανά τρίωρο, αλλά και δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο σε κάθε μωρό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











217