Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 13ο Κοινό Κυπρο- Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μεταξύ 12 και 13 Απριλίου 2019 το 13ο Κοινό Κυπρο- Ελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο, στο συνεδριακό κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Λευκωσία.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κ. Χριστίνα Γιαννάκη, καθώς και από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, τον οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Πρόκληση αποτελούσε στο φετινό συνέδριο το γεγονός ότι η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να τροποποιήσει την παραδοσιακή μορφή του συνεδρίου. Κατά την πρώτη μέρα έγιναν state-of- the-art διαλέξεις και τη δεύτερη μέρα, δημιουργήθηκαν εργαστήρια-workshops στα οποία οι συνάδελφοι, σε μικρές ομάδες, και με κυκλική εναλλαγή, παρακολουθήσαν και συμμετείχαν ενεργά σε παρουσιάσεις περιστατικών, οι οποίες και αναπτύχθηκαν από ειδικούς σε κάθε τομέα. Η θεματολογία των workshops αφορούσε σε βαλβιδοπάθειες/echo, sports cardiology/ μυοκαρδιοπάθειες και καρδιακή ανεπάρκεια.

Το υπόλοιπο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε μεταξύ άλλων διαλέξεις που αφορούσαν τη χρήση αντιπηκτικών, την κολπική μαρμαρυγή, το υπερηχοκαρδιογράφημα, την αρτηριακή υπέρταση κτλ. Πραγματοποιήθηκαν επίσης και κοινές συνεδρίες με θεματολογία αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τις ειδικότητες της νεφρολογίας, της εντατικολογίας και πνευμονολογίας.

Κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου διεξήχθη σε παράλληλη αίθουσα και η ημερίδα καρδιολογικής νοσηλευτικής, η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα εργασίας της καρδιο- νοσηλευτικής της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 καρδιολόγοι και πάνω από 190 νοσηλευτές, τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











565