Πραγματοποιήθηκε και φέτος σε όλες τις πόλεις η 40η Πορεία Χριστοδούλας


Πραγματοποιήθηκε και φέτος σε όλες τις πόλεις η καθιερωμένη πορεία Χριστοδούλας, η οποία φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια.

Με σύνθημα «Άνοιξε και συ την αγκαλιά σου και κάνε τη δική σου εισφορά», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος κάλεσε τον κόσμο να τον στηρίξει, αφού με τα έσοδα της πορείας Χριστοδούλας θα προσφέρει και φέτος δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας, μέσω πολλαπλών προγραμμάτων.

Μιλώντας, κατά την τελετή έναρξη της πορείας στη Λευκωσία, ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής ανέφερε ότι αν ενώσουν τις δυνάμεις Πολιτεία, επιστημονική κοινότητα, κοινωνία των πολιτών, ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί, μπορεί να διαγνωστεί και μπορεί να νικηθεί.

«Η ζωή κάθε ανθρώπου», είπε, «είναι πολύτιμη και μοναδική και ο κάθε καρκινοπαθής δικαιούται να λαμβάνει την καλύτερη θεραπεία. Συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση της 40ής Πορείας Χριστοδούλας και τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για την πολύχρονη και αξιόλογη δράση και προσφορά του στον τομέα της υγείας».

Σημειώνεται πως για το 2014, το Υπουργείο Υγείας στήριξε το θεάρεστο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου με πόσο ύψους 585 χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Πατσαλής είπε ότι παρά τον περιορισμό στα δημόσια οικονομικά, η πολιτεία συνεχίζει να στηρίζει το έργο που επιτελείται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, με τη φετινή χορηγία να υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Εξάλλου, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και το Φιλανθρωπικό «Πανηγύρι Χαράς» 40ης Πορείας Χριστοδούλας» από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και την Κοινοτική Αστυνόμευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Το παζαράκι περιελάμβανε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή, φιλαρμονικών, χορωδιών από σχολεία, ομάδες χορού, παιδικές κατασκευές, χειροτεχνίες, φουσκωτά, ζωγραφική και υπάρχει φαγητό (σουβλάκια, πίτσες, κρέπες, σάντουιτς, λουκουμάδες, καφές, κλπ).

Η πρώτη πορεία πραγματοποιήθηκε το 1976 και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο. Ο σκοπός της πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους.

Η πορεία έχει καθιερωθεί, από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου.

Ο θεσμός της πορείας αποδίδει κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη σ’ όλους όσους πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, βλέπει το σύμβολο αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Τα έσοδα από την πορεία κάθε χρόνο κυμαίνονται στο ποσό των 450.000-550.000 ευρώ και αυτό βοηθά σημαντικά, ώστε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς.

Πέρσι, οι καθαρές εισφορές από την πορεία Χριστοδούλας και τον παγκύπριο έρανο ανήλθαν στο ποσό των €472,730 περίπου και συνολικά μαζί με τις υπόλοιπες εισφορές και την κυβερνητική χορηγία έφτασαν το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











337