Πρ. Αργυρίδης: Ο Υπουργός Υγείας να σεβαστεί τον θεσμοθετημένο διάλογο στα πλαίσια της ΜΕΠ


Έκκληση στον Υπουργό Υγείας να σεβαστεί τον θεσμοθετημένο διάλογο στα πλαίσια της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ) και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συζήτησης, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, που να εξυπηρετεί τον Κύπριο πολίτη, να προστατεύει τα δημόσια νοσοκομεία και να διασφαλίζει τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απευθύνει ο πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης.

Εν μέσω των πληροφοριών για κατάθεση του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη, ο κ. Αργυρίδης διαμηνύει πως οι νοσηλευτές, επανατονίζουν ότι έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν με οποιοδήποτε μέσο έχουν στη διάθεσή τους, για να προστατεύσουν πρώτα απ’ όλα τον χαρακτήρα των νοσηλευτηρίων ως δημόσια νοσοκομεία, αλλά και το στάτους τους ως εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. «Ελπίζουμε», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, «ο Υπουργός Υγείας να λάβει υπόψη έστω και τώρα τις δικές μας τοποθετήσεις και να μην αφήσει τα πράγματα να οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες καταστάσεις».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομου Αργυρίδη στο Ygeia-News: «Επειδή από πληροφορίες που έχουμε διαφαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, τον καλούμε έστω και την υστάτη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει μέτρα προς βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων, ώστε η Πολιτεία να προσφέρει το ελάχιστο που οφείλει στον Κύπριο πολίτη όσον αφορά την υγεία του. Τον καλούμε να σεβαστεί τον θεσμοθετημένο διάλογο στα πλαίσια της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ) και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συζήτησης, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, που να εξυπηρετεί τον Κύπριο πολίτη, να προστατεύει τα δημόσια νοσοκομεία και να διασφαλίζει τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Πέραν τούτων, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να μας δώσει απαντήσεις ως προς τα εξής:

Πρώτον: Γιατί ενώ έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα σε διάφορους εμπειρογνώμονες, δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη τα πορίσματά τους.

Δεύτερο: Γιατί όλα αυτά τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για μελέτες, δεν έχουν επενδυθεί στην αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Τρίτο: Ζητούμε να εξηγήσει πώς διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων μέσω της αυτονόμησης εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Τέταρτο: Ποιος είναι ο λόγος εφαρμογής της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων και να διορθωθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πέμπτο: Γιατί αφέθηκαν τα δημόσια νοσηλευτήρια και οδηγούνται προς διάλυση.

Ως νοσηλευτές, επανατονίζουμε ότι έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε μέσο έχουμε στη διάθεσή μας, για να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τον χαρακτήρα των νοσηλευτηρίων ως δημόσια νοσοκομεία, αλλά και να προστατεύσουμε το στάτους μας ως εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Ελπίζουμε ο Υπουργός Υγείας να λάβει υπόψη έστω και τώρα τις δικές μας τοποθετήσεις και να μην αφήσει τα πράγματα να οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες καταστάσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











366