ΠΟΣΠΦ: Ημερομηνία ορόσημο η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας είναι γεγονός


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) με ανακοίνωση της «αυτή τη σημαντική και ιστορική μέρα εκφράζει δημοσίως την χαρά και ικανοποίησή της για την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, ενός σωστά δομημένου και ανθρωποκεντρικού συστήματος παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας..

Η 1η Ιουνίου 2019 σηματοδοτεί για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών μια μεγάλη στροφή και μεταρρύθμιση. Αποτελεί μια ημερομηνία ορόσημο η οποία θα πρέπει να γεμίζει όλους τους Κύπριους πολίτες με περηφάνεια, αφού πλέον θα απολαμβάνουν ισότιμη, ποιοτική και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Είναι γεγονός ότι κάθε αρχή και δύσκολη. Η ΠΟΣΠΦ έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του πρωτόγνωρου εγχειρήματος που επιχειρείται στον τομέα της υγείας της Κύπρου, δηλώνει με ειλικρίνεια ότι τα προβλήματα είναι αναμενόμενα. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος απογοήτευσης και ανησυχίας. Αντίθετα μέσα από τη λειτουργία του ΓεΣΥ και την απαραίτητη πίστωση χρόνου θα διαφανούν οι οποιεσδήποτε αδυναμίες οι οποίες θα επιλυθούν, ώστε το σύστημα να ομαλοποιηθεί, βελτιστοποιηθεί και ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες και τις προσδοκίες του πολίτη

Η ΠΟΣΠΦ έχοντας ως συνοδοιπόρο την Κοινωνική Συμμαχία για την εφαρμογή του ΓεΣΥ αγωνίστηκε με υπέρμετρο ζήλο για την ψήφιση και εφαρμογή του. Συγκέντρωσε όλες της τις δυνάμεις, έδωσε τιτάνιες μάχες, συγκρούστηκε εκεί και όπου απαιτείτο, ώστε κανένας πολίτης της Κύπρου να μην στερείται του δικαιώματος της υγείας.

Διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες και ασθενείς ότι με την ίδια σύνεση και σοβαρότητα θα παρακολουθεί την λειτουργία του ΓεΣΥ και θα σταθεί ανάχωμα σε όποιον προσπαθήσει να το υποσκάψει. Η ΠΟΣΠΦ τονίζει ότι δεν επαναπαύεται, αφού η εφαρμογή του ΓεΣΥ αποτελεί μόνο την αρχή. Αντίθετα θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, ενώ θα παρεμβαίνει εκεί και όπου χρειάζεται για την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











360