ΠΟΣΠΦ: Ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας του κινήματος των ασθενών με τους νοσηλευτές


Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η 12η Μαΐου αποτελεί για το οργανωμένο κίνημα των ασθενών ευκαιρία υπενθύμισης προς όλους του πολύ σημαντικού έργου το οποίο επιτελούν οι νοσηλευτές /νοσηλεύτριες και μαίες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας ακούραστα τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) εκφράζει δημοσίως για μια ακόμη φορά την αναγνώριση του έργου τους και την απέραντη εκτίμηση της για τη συνεχή και άοκνη προσφορά τους. Είναι γεγονός ότι οι νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, αγωνίζονται καθημερινά υπερβάλλοντας εαυτόν, προκειμένου οι ασθενείς να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η κοινωνία οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ανθρώπους αυτούς για το λειτούργημα που επιτελούν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, ενώ εργάζονται κάτω από πολλή πίεση.

Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι νοσηλευτές/νοσηλεύτριες αποτελούν απαραίτητο συστατικό για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος υγείας. Γι’ αυτό και το Υπουργείο Υγείας όπως και ο ΟΚΥπΥ θα πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση, την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και τη συνεχή ενίσχυση των γνώσεων τους.

Σε αυτή την ιδιαίτερα κομβική στιγμή την οποία διανύουμε ενόψει της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, τονίζουμε επίσης την αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας του κινήματος των ασθενών με τους νοσηλευτές, αφού κοινός στόχος μας είναι η επιτυχής εφαρμογή του ΓεΣΥ, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να προσφέρονται τα μέγιστα στους ασθενείς της Κύπρου.

Η ΠΟΣΠΦ υπογραμμίζει ότι στηρίζει ένθερμα το έργο τους και θα στηρίξει τους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες για να συνεχίσουν να υπηρετούν επάξια και με απόλυτη ανθρωπιά τους ασθενείς τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











367