Πολυθεματική Ημερίδα Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Frederick και ΠΑΣΥΝΜ


Μεγάλη απήχηση σημείωσεη Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick και από την Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών με θέμα πρόσφατες εξελίξεις στην Παιδιατρική Νοσηλευτική.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία και την παρακολούθησαν πάνω από 200 νοσηλευτές, μαίες και φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ.) Φοίβος Ιωάννου, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, Άντρη Γεωργαλλίδου, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγήτρια Δέσποινα Σαπουντζή-Κρέπια, ο Αριστείδης Χωραττάς, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ. και η Χριστίνα Ιωαννίδου-Ευσταθίου εκ μέρους του Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας, περιείχε δύο συνεδρίες με αναλυτικές εισηγήσεις και ολοκληρώθηκε με συζήτηση που ακολούθησε, όπου κατατέθηκαν ερωτήματα απορίες και απόψεις σχετικές με το αντικείμενο.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε πετυχαίνοντας τους στόχους που είχαν θέσει οι συνδιοργανωτές, δηλαδή την ευαισθητοποίηση και σε βάθος ενημέρωση των νοσηλευτών/τριών, μαιών, επισκεπτών υγείας, και φοιτητών σε σημαντικά θέματα της παιδιατρικής νοσηλευτικής φροντίδας.

Οι εισηγητές, προερχόμενοι από τον ακαδημαϊκό και τον επαγγελματικό χώρο ανέπτυξαν ενδιαφέροντα θέματα παιδιατρικής νοσηλευτικής. Ενδεικτικά αναφέρονται: Αναγνώριση και αντιμετώπιση βαρέως πάσχοντος παιδιού. Παρουσιάσθηκαν οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν θνησιγονίες και νεογνικούς θανάτους καθώς και στατιστικά δεδομένα της Κύπρου σε σύγκριση με χώρες της Ευρώπης και παγκοσμίως. Ολιστική νοσηλευτική φροντίδα πρόωρου νεογνού. Νέες μέθοδοι συνεχούς παρακολούθησης σακχάρου σε παιδιά. Επίσης παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών σχετικά με την αξιολόγηση της ποιότητα ζωής των παιδιών με ειδικά νοσήματα, καθώς και ο ρόλος των νοσηλευτών στο νοσοκομειακό σχολείο σε παιδιά με αναπηρίες. Όλοι οι εισηγητές τόνισαν πως η ευθύνη των επαγγελματιών υγείας, της οικογένειας και της πολιτείας είναι να στηρίζουν την ποιότητα ζωής των μικρών ασθενών.

Η Ημερίδα μοριοδοτήθηκε με 5 Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την Επιτροπή Μοριοδότησης του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ. Επίσημος χορηγός ήταν το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











339