Πολυκλινική Υγεία: Στόχος οι 150 εγχειρήσεις ανοικτής καρδίας τον χρόνο


Δηλώσεις στο Ygeia-News του Προέδρου του Δ.Σ. της Πολυκλινικής Δρ Γιάννη Ιωάννου και για το Ογκολογικό

Στόχο να διενεργεί 150 εγχειρήσεις ανοικτής καρδίας τον χρόνο, έχει θέσει η Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό, σύμφωνα με δηλώσεις στο Ygeia-News του Προέδρου του Δ.Σ. της Πολυκλινικής Δρος Γιάννη Ιωάννου. Ο γιατρός, ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τον περασμένο Σεπτέμβρη που άρχισε εντατικά τη λειτουργία της η καρδιοχειρουργική μονάδα, έχουν διενεργηθεί 60 εγχειρήσεις ανοικτής καρδίας, πλείστα δε περιστατικά θεωρούντο δύσκολα.

«Έχουμε δυο άριστους καρδιοχειρουργούς με τους επίλεκτους συνεργάτες τους και ευελπιστούμε», επεσήμανε ο Δρ Ιωάννου, «να φθάσουμε τις 150 εγχειρήσεις τον χρόνο, καρδιοχειρουργικά και θωρακοχειρουργικά περιστατικά, όπως καρκίνους πνευμόνων κι άλλα τέτοιου τύπου περιστατικά, ανευρίσματα αορτής που συνήθως αυτά είναι και επείγοντα περιστατικά».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πολυκλινικής Υγείας, μας εξήγησε ότι ολοκληρώνονται σύντομα οι διαδικασίες ενίσχυσης και αναβάθμισης του Ογκολογικού που λειτουργεί ήδη, καθώς όπως είναι γνωστό, από χρόνια τώρα διενεργούνται χημειοθεραπείες, ενώ εντός του τρέχοντος έτους ξεκινούν και οι ακτινοθεραπείες και βραχυθεραπείες.

Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου είχε εξαγγελθεί η έναρξη εργασιών υποδομής του Ογκολογικού Κέντρου της Πολυκλινικής. Συγκεκριμένα είχε ανακοινωθεί η συνεργασία του Σουηδικού κολοσσού Elekta με το Ογκολογικό Κέντρο της Πολυκλινικής Υγείας για τη δημιουργία υποδομής και εγκατάστασης εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για την παροχή ακτινοθεραπείας.

Με τη συμφωνία, προνοείται η δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών, και η εγκατάσταση μηχανημάτων και λογισμικών τελευταίας γενιάς που να επιτρέπουν την άμεση έναρξη χημειοθεραπείας και ραδιοθεραπείας στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ.

Η Elekta είναι μια διεθνούς φήμης εταιρεία με έδρα την Στοκχόλμη, που αναπτύσσει πρωτοποριακές μεθόδους για τη θεραπεία του καρκίνου. Παρέχει εξελιγμένα συστήματα σχεδιασμού θεραπειών, μεταξύ των οποίων ακτινοθεραπεία, βραχυθεραπεία και μη επεμβατική χειρουργική και παράλληλα αναπτύσσει λογισμικά συστήματα που υποστηρίζουν όλο το φάσμα της φροντίδας και της θεραπείας των καρκινοπαθών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Elekta είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής και αποθεραπεύοντας πλήρως τα περιστατικά καρκίνου, με αποδοτικές λύσεις προς τους παροχείς υγείας ανά τον κόσμο.

Το Ογκολογικό Κέντρο Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ έχει δημιουργηθεί από κοινού μεταξύ της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ και της Curis Oncology, σε συνεργασία με το AHN Cancer Institute που εδρεύει στις ΗΠΑ. Το AHN Cancer Institute αποτελείται από 43 κέντρα ογκολογίας και είναι το μεγαλύτερο δίκτυο διαπιστευμένο από τον Αμερικάνικο Σύνδεσμο Ογκολογικής Ακτινοθεραπείας (ASTRO).

Επισημαίνεται ότι με την υπογραφή της συμφωνίας τα εμπλεκόμενα μέρη αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου στην Κύπρο με τίτλο «Disruptive Innovations in Cancer Therapy» με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες στον διεθνή τομέα της ογκολογίας, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και τις ευρύτερες προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια του να καταστεί η Κύπρος κέντρο ιατρικού τουρισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











902