Πολιτεία, εκκλησία και κόμματα έδωσαν το παρόν τους στoν οδικό έρανο για την 44η Πορεία Χριστοδούλας


ΚΥΠΕ - Ξεκίνησε σήμερα η διεξαγωγή του οδικού εράνου, στο πλαίσιο της 44ης Πορείας Χριστοδούλας, με σύσσωμη την πολιτεία να καλεί το κοινό να στηρίξει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πορεία, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, σε θέματα καρκίνου και τη συλλογή εισφορών. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών.
Εξάλλου, η 44η Πορεία Χριστοδούλας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 14 Απριλίου του 2019 σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.
Στη Λευκωσία, η εκκίνηση θα γίνει στις 10:30 από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου, παρά το πάρκο Αγ. Δημητρίου.
Ταυτόχρονες πορείες θα διεξαχθούν σε Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Επαρχία Αμμοχώστου, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρα θα διεξαχθούν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις.
Εκτός από τον οδικό έρανο, το κοινό μπορεί να κάνει την εισφορά του στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, με ηλεκτρονικές εισφορές στο www.stimaxi.com.cy και μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.
Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Αδάμος Αδάμου, σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της εκστρατείας έστειλε το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν είναι μια μορφή ασθένειας που είναι στην εποχή που ζούμε ανίκητος. Σημείωσε ότι το ποσοστό επιβίωσης από τις 200 διαφορετικές μορφές καρκίνου που υπάρχουν σήμερα ξεπερνά το 50%.
Υπενθύμισε ότι ο καρκίνος στην Κύπρο είναι η δεύτερη αιτία θανάτου και όχι η πρώτη όπως είναι σε άλλες χώρες και είπε ότι δεν πρέπει να φοβίζει η διάγνωση του καρκίνου. Όπως είπε, είναι μια ασθένεια όπως τις άλλες την οποία παλεύει ο άνθρωπος. Έστειλε το μήνυμα ότι η συμπαράσταση ασθενή από την οικογένεια είναι ο,τι καλύτερο πέραν από τη συμβολή της επιστήμης στη θεραπεία του καρκίνου.
Ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμβολή του προκειμένου ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που παρέχει μέσω του Κέντρου Αροδαφνούσας, αλλά και άλλων παροχών που προσφέρει ο Σύνδεσμος εντελώς δωρεάν στους πολίτες που θα τους αγγίξει αυτή η ασθένεια.
Σημείωσε επίσης ότι φέτος θα λειτουργήσει η ανακαινισμένη «Αροδαφνούσα», η οποία θα διαθέτει 26 κρεβάτια και θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο η ειδικότητα της παρηγορητικής και υποστηρικτικής αγωγής που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη θεραπεία των καρκινοπαθών και ως τέτοιο πρέπει να αντικρίζεται.
Στο μεταξύ, την εισφορά τους έδωσαν το πρωί κράτος, εκκλησία και πολιτικά κόμματα στο περίπτερο, που στήθηκε στη Λεωφόρο Μακαρίου 39, στη Λευκωσία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











415