ΠΙΣ:Χαιρετίζει σύλληψη πολίτη με την υποψία ότι ασκούσε ιατρική χωρίς άδεια


Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει την ενέργεια της Αστυνομίας να συλλάβει πολίτη για σκοπούς διερεύνησης ισχυρής υποψίας ότι ασκούσε ιατρική, παραβιάζοντας άρθρο περί αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος του Ποινικού Κώδικα της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ αναφέρει ότι «με την ευκαιρία αυτή επανερχόμαστε για να ανακοινώσουμε ξανά ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και το Γενικό Εισαγγελέα συζητήσαμε το σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα της εκμετάλλευσης, όχι μόνο της άγνοιας και της αφέλειας μερικών πασχόντων συνανθρώπων μας, αλλά και την απελπισία και την απόγνωσή τους, με μοναδικό στόχο την οικονομική εκμετάλλευση».

Ο ΠΙΣ προσθέτει ότι «ανάμεσα στις καταγγελίες που έχουμε κοινοποιήσει στην Αστυνομία, συγκαταλέγεται και η υπόθεση του πολίτη αυτού που συνελήφθη και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη». «Πιστεύουμε ότι εκτός των άλλων μέτρων που λαμβάνουμε για να περιορίσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον ιατρικό τσαρλατανισμό και παρά το γεγονός ότι η τιμωρία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένας σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας της παρανομίας», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Παράλληλα, χαιρετίζει «την ενέργεια αυτή της Αστυνομίας και αναμένουμε από τη δικαιοσύνη με τη σειρά της να προσθέσει τη δική της σφραγίδα στο σημαντικό αυτό έργο».

«Πέραν από την ικανοποίησή μας, τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μας με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς της κοινωνίας μας θα συνεχιστεί με την ίδια αυστηρότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την πάταξη της παρανομίας και τη διασφάλιση των πολυτιμότερων αγαθών της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











342