Πιερής Οικονόμου: Έχουν λόγο οι Τεχνολόγοι-Ακτινολόγοι στη δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού


Ο ρόλος των Τεχνολόγων Ακτινολόγων στην αλυσίδα της εξέλιξης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού είναι πολύ σημαντικός, τονίζει ο ειδικός σύμβουλος ΠΑΣΥΔΥ του Κλάδου Ακτινογράφων, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών και Ακτινοθεραπευτών, Πιερής Οικονόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στο ygeia-news, ο Πιερής Οικονόμου σημείωσε πως δεδομένου του πιο πάνω, καλό θα ήταν οι Τεχνολόγοι-Ακτινολόγοι να συμμετέχουν στις διάφορες συναντήσεις που γίνονται προς τον ιερό, όπως τον χαρακτήρισε, σκοπό της δημιουργίας εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού.

Αναλυτικά η δήλωση του Πιερή Οικονόμου: «Σε σχέση με την απόφαση για δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού, θα ήταν σωστό να αναφερθεί ότι στην Μονάδα Μαστού που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας συμμετέχουν και Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι, όπου οι συναδέλφισες κάνουν τις μαστογραφίες, των οποίων ο ρόλος είναι πολύ σημαντικός στην όλη παρακολούθηση της εξέλιξη και της πορείας της ασθένειας. Μαζί με τους Ιατρούς Ακτινολόγους κάνουν επίσης τις βιοψίες και στεροτακτικές βιοψίες. Πρέπει να πω ότι σε όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου διενεργούνται μαστογραφίες. Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίζει ο κόσμος ότι στα Εξωτερικά Ιατρεία Αγλαντζιάς λειτουργεί το πληθυσμιακό Κέντρο Μαστού, όπου συντονίστρια του Κέντρου είναι η Ανώτερη Ακτινογράφος Μηλίτσα Κουζάλη. Εκεί γίνονται μαστογραφίες στον γυναικείο πληθυσμό της Κύπρου, ενώ το ίδιο γίνεται και σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου. Άρα, είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των Τεχνολόγων Ακτινολόγων στην αλυσίδα της εξέλιξης και της θεραπείας του καρκίνου του μαστού, γι’ αυτό και καλό θα ήταν να συμμετέχουν στις διάφορες συναντήσεις που γίνονται για τον ιερό σκοπό της δημιουργίας εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού».

Διαβάστε εδώ: Κύλησε το νερό στ’ αυλάκι για τη δημιουργία εξειδικευμένου Κέντρου Μαστού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











273