Πιερής Οικονόμου: Άνιση μεταχείριση των εργαζομένων στα Ακτινολογικά από το Υπουργείο Υγείας


Για άνιση μεταχείριση των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια επικρίνει το Υπουργείο Υγείας ο ειδικός σύμβουλος ΠΑΣΥΔΥ του Κλάδου Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών και Πυρηνικής Ιατρικής, Πιερής Οικονόμου.

Με αφορμή την ικανοποίηση των αιτημάτων των κυβερνητικών ιατρών από το Υπουργείου Υγείας, ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο ygeia-news, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «χωρίς την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στα ακτινολογικά τμήματα, στα κλινικά εργαστήρια, στα φυσιοθεραπεύτρια και στο τμήμα εργοθεραπείας, δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή ‘’υγιής’’ και ομαλή συνεργασία των επαγγελματιών υγείας με τις υπόλοιπες ‘’προνομιούχες’’ από τον Υπουργό Υγείας, επαγγελματικές ομάδες».

Αναλυτικά η δήλωση του Πιερή Οικονόμου: «Σε συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεων μου αναφορικά με το θέμα αποπαγοποιήσεων θέσεων των υπολοίπων εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια, το θέμα των υπερωριών και το θέμα των εκτάκτων συναδέλφων, θα ήθελα να υπενθυμίσω για ακόμη μια φορά στο Υπουργείο Υγείας την καίρια σημασία και συνεισφορά των επαγγελματιών υγείας του Κλάδου μας, και ότι χωρίς τη δική μας συναίνεση και συνεργασία, ούτε ένα βήμα δεν γίνεται προς στην κατεύθυνση που οδηγεί το Υπ. Υγείας τα κρατικά νοσηλευτήρια, της αναδιοργάνωσης και της αυτονόμησης. Χωρίς την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στα ακτινολογικά τμήματα, στα κλινικά εργαστήρια, στα φυσιοθεραπεύτρια και στο τμήμα εργοθεραπείας, δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί η επιθυμητή ‘’υγιής’’ και ομαλή συνεργασία των επαγγελματιών υγείας με τις υπόλοιπες ‘’προνομιούχες’’ από τον Υπουργό Υγείας, επαγγελματικές ομάδες.

Θα ήθελα να θέσω το εξής εύλογο ερώτημα προς τους τεχνοκράτες και τους εμπλεκόμενους φορείς του τομέα υγείας. Αν υπήρχε επίλυση πρωτίστως στα δικά μας προβλήματα και στα γενικότερα θέματα προβληματισμού, από πλευράς Υπ. Υγείας ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις των υπόλοιπων συνεργατών και ομάδων εργασίας του τομέα υγείας;

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να θίξω το πολυσυζητημένο θέμα σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Το Υπ. Υγείας, αυτό που επιτυγχάνει με τις όλες αρνητικές ενέργειές του σε ό,τι αφορά την μη επίλυση καίριων και πολύχρονων ζητημάτων του Κλάδου μας, είναι να τροφοδοτεί τα ΜΜΕ, καθώς επίσης να εμπαίζει το προσωπικό, χωρίς να επιτυγχάνει κανένα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος του τελικού χρήστη της υπηρεσίας, δηλαδή του ασθενή. Μέγιστης σημασίας θέματα όπως είναι οι λίστες αναμονής, οι σωστές συνθήκες εργασίας και η ορθότερη αμοιβή του προσωπικού, είναι ζητήματα που μπορούν να λυθούν μόνο με την κοινή συναίνεση και συνεργασία των δύο πλευρών.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι κατά την συμφωνία που έχει γίνει μεταξύ Υπ. Υγείας και ΠΑΣΥΚΙ, σχετικά με την έκθεση-πρόταση του ελεγκτικού οίκου Deloitte, δεν έχουμε τύχει της οποιασδήποτε ενημέρωσης, τόσο προφορικής όσο και γραπτής. Είναι λάθος, από πλευράς του Υπ. Υγείας να ζητεί από το προσωπικό να συμφωνήσει να λάβει αναδρομικά τις υπερωριακές αμοιβές του, λαμβάνοντας υπόψη τις όλες αποκοπές και μειώσεις που έχει τύχει.

Ακόμη, θα ήθελα να εκφράσω τη διαφωνία μας και να σημειωθεί ότι είναι κακή πολιτική εκ μέρους του Υπ. Υγείας, να διαχωρίζει τις ‘’’πρωταγωνιστικές’’’, στον τομέα υγείας, ομάδες εργασίας. Όπως πολύ καλά γνωρίζει το Υπ. Υγείας και είναι σε όλους γνωστό, ο Κλάδος μας αποτελεί καίριο παράγοντα, σε όλες τις διαγνωστικές, προληπτικές και επεμβατικές εξετάσεις που διενεργούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια. Για να επιτευχθεί το κοινωνικό έργο στον τομέα υγείας, πρέπει να υπάρχει συνεργασία και όχι λύσεις για μεμονωμένη ομάδας εργασίας, που εμείς ως Κλάδος, το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Με αφορμή τα πιο πάνω, θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρία των Κλάδων την ερχόμενη εβδομάδα για λήψη αποφάσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν. Είμαστε σε αναμονή των προθέσεων του Υπ. Υγείας και έτοιμοι να συνεισφέρουμε με την οποιαδήποτε συνεργασία και συμμετοχή μας ζητηθεί, με απώτερο σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας».

Διαβάστε εδώ: Πιερής Οικονόμου: Το Υπ. Υγείας να προωθήσει την αποπαγοποίηση θέσεων και για άλλους Κλάδους




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











267