Πέντε ζητήματα στην ατζέντα των επαφών Φίλιππου Πατσαλή-Τρόικας για το ΓΕΣΥ


Πέντε θέματα τα οποία αποτελούν τα πρώτα παραδοτέα στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου προγράμματος, που ακούει στο όνομα Γενικό Σχέδιο Υγείας, θα συζητηθούν ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας και το κλιμάκιο της Τρόικας, στο πλαίσιο των αυριανών επαφών τους.

Όπως εξήγησε ο Φίλιππος Πατσαλής, πρόκειται για τρεις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τον οδικό χάρτη εφαρμογής του ΓΕΣΥ, μια άλλη για το χάρτη όλων των σχεδιασμών και όλων των βημάτων που πρέπει να γίνουν για την αναδιάρθρωση ολόκληρου του συστήματος υγείας, καθώς και η εφαρμογή του λογισμικού σε όλα τα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας. Επίσης, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, είναι το θέμα της προκήρυξης του λογισμικού του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και άλλα θέματα, όπως της διεθνούς ομάδας υλοποίησης κ.α..

«Είναι η πρώτη φορά που θα εξεταστούν παραδοτέα, δηλαδή φεύγουμε από τον σχεδιασμό και για πρώτη φορά θα μπούμε στην υλοποίηση, και εύχομαι να καλύψουμε τα πρώτα μέτρα από τον μαραθώνιο που μας χωρίζει μέχρι την ολοκλήρωση του ΓΕΣΥ και των μεγάλων αλλαγών στο σύστημα υγείας της χώρας μας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

«Τα θέματα αυτά», επεσήμανε, «έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και κατά την παρουσία της Τρόικας τις επόμενες μέρες θα μπορέσουμε να τα ολοκληρώσουμε και να είμαστε συνεπείς στο πρώτο ραντεβού της υλοποίησης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











376