ΠΑΣΥΝΟ: Προειδοποίηση για αποχή από υπερωρίες για on call σε Αγγειογράφο–Θαλάμους Αποσυμπίεσης


Οι νοσηλευτές - μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ που εργάζονται στo Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας (Αγγειογράφος) θα απέχουν από υπερωριακή εργασία, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την καταβολή προκαθορισμένου ποσού ανά εργασία στο σύστημα αναμονής και κλήσης (on call), ακόμη κι αν δεν καλούνται για επείγοντα περιστατικά. Οι νοσηλευτές διεκδικούν ικανοποίηση του αιτήματός τους, στη βάση συμφωνίας που έχει επιτευχθεί για τους γιατρούς του δημόσιου τομέα.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, με επιστολές της προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, δίνει πίστωση χρόνου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 για ικανοποίηση του αιτήματος, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή η διαφορετική κατ’ αποκοπή αμοιβή στην κατηγορία των συχνών κλήσεων στις χειρουργικές και παθολογικές ειδικότητες».

Η Συντεχνία ζητά να γίνει το ίδιο και για το νοσηλευτικό προσωπικό, με κατ’ αναλογία αντιμισθία ύψους 50%.

Το Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας εργάζεται με κανονικό ωράριο μεταξύ των ωρών 7:30 π.μ. - 3:00 μ.μ. Μετά το ωράριο αυτό, ομάδα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και νοσηλευτές, βρίσκεται σε αναμονή κλήσης (on call) σε περίπτωση που κληθεί για επείγουσα αγγειογραφία, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκυριάκων και αργιών.

Επίσης, οι νοσηλευτές μέλη της Συντεχνίας, που εργάζονται στους Θαλάμους Αποσυμπίεσης (υπερβαρικού οξυγόνου) των Γενικών Νοσοκομείων Πάφου και Αμμοχώστου, θα απέχουν από υπερωριακή απασχόληση μετά τις 30 Νοεμβρίου 2015, διακόπτοντας ταυτόχρονα την παροχή της υπηρεσίας «εν αναμονής κλήσεως».

Η απόφαση αυτή, αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ σε επιστολές προς τους αρμόδιους Υπουργούς, λαμβάνεται εξαιτίας της απαξιωτικής συμπεριφοράς του Υπουργείου Υγείας, που αγνοεί όλες τις σχετικές επιστολές που αποστάληκαν μέσω των Γενικών Νοσοκομείων.

Τα μέλη της Συντεχνίας παρέχουν την υπηρεσία «εν αναμονή κλήσεως» στους Θαλάμους Αποσυμπίεσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς καμιά αποζημίωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











384