ΠΑΣΥΝΟ: Προβλήματα κατά τη χθεσινή ημέρα στα αγροτικά κέντρα υγείας λόγω ΓεΣΥ


ΚΥΠΕ- Πολλά προβλήματα εντοπίστηκαν χθες με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) στα αγροτικά κέντρα υγείας, τα οποία στελεχώνονται από νοσηλευτές, δηλώνει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ).

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «η χθεσινή μέρα δεν κύλησε και τόσο ομαλά στα αγροτικά κέντρα υγείας, υπήρχαν πολλά προβλήματα όμως σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και καλής διάθεσης προσπαθήσαμε να πάρουμε όλες τις απαραίτητες οδηγίες τόσο από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών (ΟΚΥπΥ) όσο και από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε τους ασθενείς».
Διευκρίνισε ότι προσέρχονταν στα κέντρα πολίτες που δεν είχαν εγγραφεί στο σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν διαδικασίες με το νέο σύστημα. «Επιλύθηκε λαμβάνοντας οδηγίες να συνεχίσουμε με το παλιό σύστημα για αυτούς που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στο νέο σύστημα του ΓεΣΥ, να δουλέψουμε με τα ένσημα, τα βιβλιάρια κ.λπ. Αλλά παράλληλα ενημερώσαμε τον κόσμο ότι θα πρέπει να κάμει την εγγραφή του και να επιλέξει τον προσωπικό του γιατρό ώστε την επόμενη φορά που θα προσέλθει στα κέντρα να είναι στα πλαίσια του νέου συστήματος».
Την εβδομάδα που πέρασε, συνέχισε, εκφράζαμε τις ανησυχίες μας γιατί δεν είχε γίνει σωστή ενημέρωση προς τους νοσηλευτές που εργάζονταν στα κέντρα για τον τρόπο που θα δούλευαν για αυτό τον λόγο είχαμε χθες πολλά τηλεφωνήματα από συναδέλφους για τη μη ενημέρωση για τον τρόπο που θα λειτουργούσαν τα συστήματα.
«Αντιμετωπίζαμε τα προβλήματα την ώρα που έρχονταν κι όχι να ήμασταν ήδη ενήμεροι για το πώς θα λειτουργήσει το όλο σύστημα. Έπαιρναν οι νοσηλευτές τηλέφωνο, βλέπαμε το πρόβλημα, προσπαθούσαμε να τους βοηθήσουμε σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ, πράγμα το οποίο εμείς θεωρούμε ότι ήταν λανθασμένο. Θα έπρεπε το προσωπικό να γνώριζε εκ των προτέρων αυτά τα σενάρια που θα δημιουργούνταν. Τα προβλήματα λύνονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας».
Το ΓεΣΥ είναι κάτι που όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε, συμπλήρωσε ο κ. Πετέλης. «Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα καταφέρουμε να ομαλοποιήσουμε την όλη διαδικασία στην πρωτοβάθμια για να μπορούμε να είμαστε πιο λειτουργικοί και εξυπηρετικοί προς τον κόσμο», κατέληξε.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
339