ΠΑΣΥΝΟ: Μήπως ο Υπ. Υγείας θέλει να δημιουργήσει δύο κατηγορίες και ρήξη ανάμεσα στους εργαζόμενους;


Στην αντεπίθεση πέρασε η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας πως δεν συζητά ικανοποίηση των αιτημάτων της υπό την απειλή απεργιακών μέτρων, αλλά και ότι στην παρούσα περίοδο δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αιτήματα που συνεπάγονται πρόσθετο οικονομική επιβάρυνση για τα κρατικά ταμεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η ΠΑΣΥΝΟ υποδεικνύει στον Φίλιππο Πατσαλή πως «έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα άλλης συνδικαλιστικής ομάδας υγείας υπό την απειλή απεργίας», διερωτώμενη κατά ποσό «ο Υπουργός θέλει να δημιουργήσει δυο κατηγορίες εργαζομένων με διαφορετικά δικαιώματα και προνόμια, δημιουργώντας ακόμη και ρήξη ανάμεσα στους εργαζομένους».

«Στην ουσία», τονίζει στην ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, «δεν ζητούμε τίποτε άλλο από την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση, όπως κάθε πτυχιούχος δημόσιος υπάλληλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΠΑΣΥΝΟ στον Υπουργό Υγείας:

«Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών θεωρεί ως άστοχες και προκλητικές τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Δρα Φίλιππου Πατσαλή, αναφορικά με τα αιτήματά μας και τη δήλωση που έκανε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι δεν μπορεί να συζητήσει κάτω από την απειλή μέτρων.

Τα μέλη μας έχουν αποφασίσει να κατέλθουν σε 12ωρη απεργία εξαιτίας της κωλυσιεργίας που παρατηρείται από την επίσημη πλευρά για τη συζήτηση των αιτημάτων μας, τα οποία δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος για το κράτος αυτή τη στιγμή. Αναγνωρίζουμε ότι η Κύπρος έχει υπογράψει τη δανειακή σύμβαση την οποία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει, καθώς και ότι το κράτος δεν μπορεί να ικανοποιήσει οποιαδήποτε μισθολογικά αιτήματα.

Εκείνο που εμείς ζητάμε είναι να αρχίσει η διαδικασία του διαλόγου, ώστε να διορθωθεί η στρέβλωση που υπάρχει στην κλίμακα των νοσηλευτών και την αναπροσαρμογή της από την κλίμακα Α5-7-8 στην κλίμακα των πτυχιούχων Α8-10-11. Στην ουσία, δεν ζητούμε τίποτε άλλο από την ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση, όπως κάθε πτυχιούχος δημόσιος υπάλληλος.

Θεωρούμε πως ο Υπουργός Υγείας εσκεμμένα παρέλειψε να αναφέρει ότι:

• Έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα άλλης συνδικαλιστικής ομάδας υγείας υπό την απειλή απεργίας

• Οι νοσηλευτές της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ζητούν ίση και δίκαιη μεταχείριση με τους υπόλοιπους πτυχιούχους δημοσίους υπαλλήλους, και την ηθική δικαίωση και καταξίωσή τους και ότι τα αιτήματά τους δεν συνεπάγονται οικονομικό κόστος.

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό ότι οι νοσηλευτές έχουν προσφέρει για την οικονομική κρίση περισσότερα από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς είχαν αποκοπές μισθών και επιδομάτων βάρδιας, που είναι η αντιμισθία έναντι αντικανονικού ωραρίου.

Ανέφερε ότι αποκόπτονται επιδόματα στη δημόσια υπηρεσία, αλλά την ίδια ώρα παρέλειψε να τονίσει ότι γι’ άλλη ομάδα υγείας αύξησε τα επιδόματα για υπερωρίες, όπως του ζητήθηκε. Μήπως ο Υπουργός θέλει να δημιουργήσει δυο κατηγορίες εργαζομένων με διαφορετικά δικαιώματα και προνόμια, δημιουργώντας ακόμη και ρήξη ανάμεσα στους εργαζομένους;

O Yπουργός σκόπιμα, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι οι νοσηλευτές κατέρχονται σε απεργία για οικονομικούς λόγους και μόνο, παρέλειψε να αναφερθεί σε άλλα δύο αιτήματά μας, που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Τέλος, ανέφερε πως η απεργία θα ταλαιπωρήσει τους ασθενείς, αλλά δεν ανέφερε ότι οι ασθενείς ταλαιπωρούνται λόγω της υποστελέχωσης και των συσσωρευμένων προβλημάτων που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε εδώ: Αρνητικός για κλίμακες και ένταξη των νοσηλευτών στα ανθυγιεινά επαγγέλματα ο Φ. Πατσαλής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











223