ΠΑΣΥΝΟ: Επιλεκτική αποπαγοποίηση θέσεων από τον Υπ. Οικονομικών-Εξαντλήθηκαν οι αντοχές μας


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι παραγνωρίζει πλήρως τον κλάδο της Υγείας και κυρίως τους νοσηλευτές, εγκρίνοντας επιλεκτικά αποπαγοποίηση θέσεων σε άλλους κλάδους του δημοσίου, αφήνοντας τη δημόσια υγεία να παραπαίει. «Ο Υπουργός Οικονομικών συνεχίζει επιλεκτικά να έχει συναντήσεις με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αποπαγοποιεί θέσεις, αφήνοντας στο περιθώριο όχι μόνο τα αιτήματά μας αλλά και ακέφαλα και υποβαθμισμένα τα νοσοκομεία», αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ.

«Οι Νοσηλευτές», προσθέτει, «από το 2011 τυγχάνουν όλων των αποκοπών που υπέστη ο δημόσιος τομέας και σε κάποιες περιπτώσεις άνισα, και παράλληλα παραμένουν στο περιθώριο σε σχέση με αποφάσεις που λαμβάνονται για θέματα στελέχωσης, μόνιμου διορισμού, εκτάκτων και προαγωγών».

«Οι αντοχές των Νοσηλευτών», υπογραμμίζει η ΠΑΣΥΝΟ, «έχουν εξαντληθεί. Καλούνται να αντιμετωπίσουν τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία μας, χωρίς να υπάρχει κανένα κίνητρο και χωρίς να απολαμβάνουν όχι μόνο την ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους αλλά ούτε εκείνα που θεωρούνται δεδομένα. Η Συντεχνία μας δεν μπορεί να συνεχίσει να επιδεικνύει ανοχή σε όλα αυτά που βλέπει και ακούει αναφορικά με την αποπαγοποίηση θέσεων στο δημόσιο. Η Κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη για την υποβάθμιση της υγείας των πολιτών και το τίμημα θα είναι πολύ ακριβό».

Διαβάστε εδώ: Δυσφορία ανάμεσα στους νοσηλευτές για τον Χάρη Γεωργιάδη όσον αφορά στις μονιμοποιήσεις




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











321