ΠΑΣΥΝΟ: Διεκδικούμε για το μέλλον μας, για το μέλλον του επαγγέλματός μας και των οικογενειών μας


Έκκληση προς όλους τους νοσηλευτές που δεν θα εργάζονται την ώρα εκείνη, όπως στηρίξουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας την οποία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη το πρωί έξω από τη Βουλή, και ακολούθως έξω από το Υπουργείο Υγείας, απευθύνει με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους νοσηλευτές, που δεν θα εργάζονται κατά το χρόνο εκείνο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, γιατί διεκδικούμε για το μέλλον μας, για το μέλλον του επαγγέλματος μας, αλλά και των οικογενειών μας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών: «Ως Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) θεωρούμε άκρως σημαντική τη διευκρίνιση, αποσαφήνιση και επίλυση των πέντε βασικών ζητημάτων που έχουμε θέσει πριν από τη ψήφιση των νομοσχεδίων για το ΓΕ.Σ.Υ και της αυτονόμησης των δημόσιων Νοσηλευτηρίων, τα οποία είναι:

1) Η διασφάλιση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ιδιότητας των Νοσηλευτών και ό,τι απορρέει από αυτή.

2) Η διόρθωση της στρέβλωσης που υπάρχει στη μισθοδοσία των νοσηλευτών και αναπροσαρμογή της δομής κλιμάκων μισθοδοσίας.

3) Η αποπαγοποιήση των 189 θέσεων μόνιμου διορισμού που εκκρεμεί στην ΕΔΥ

από το 2011 και αποπαγοποιήση των θέσεων προαγωγής.

4) Η διασφάλιση και κατοχύρωση της αντιμισθίας για εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας).

5) Η διευκρίνηση για τα συμβόλαια πρόσληψης των έκτακτων Νοσηλευτών που ήδη εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και για τους νεοεισερχομένους Νοσηλευτές.

Γι’ αυτό θα πραγματοποιήσουμε κανονικά, όπως έχουμε εξαγγείλει, την εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 18/11 και ώρα 10.00 π.μ. έξω από τη Βουλή και μετέπειτα στο Υπουργείο Υγείας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους νοσηλευτές, που δεν θα εργάζονται κατά το χρόνο εκείνο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, γιατί διεκδικούμε για το μέλλον μας, για το μέλλον του επαγγέλματος μας, αλλά και των οικογενειών μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











270