ΠΑΣΥΝΟ: Δεν μας δεσμεύουν αποφάσεις που λαμβάνονται για το Δημόσιο και για εμάς... χωρίς εμάς


H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) εκφράζει τις ανησυχίες της για τις αποφάσεις που λαμβάνονται και γι’ αυτήν χωρίς αυτήν, όπως υποστηρίζει, και που αφορούν στη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία.

Η Συντεχνία, σε ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει πως δεν δεσμεύεται από οποιαδήποτε συμφωνία γίνεται μεταξύ της ΠΑΣΥΔΥ και άλλων οργανώσεων ή Κλάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και εκφράζει την ετοιμότητά της να αγωνιστεί, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των νοσηλευτών, ενός σημαντικού κλάδου στη δημόσια υπηρεσία.

«Εμείς», αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ, «εκπροσωπούμε μια σημαντικότατη και μεγάλη μερίδα των νοσηλευτών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και δεν έχουμε ενημερωθεί για τις αλλαγές που επισυμβαίνουν στη δημόσια υπηρεσία για μας, αλλά χωρίς εμάς. Διαβάζουμε και πάλι από τα ΜΜΕ πως η Κυβέρνηση αποφάσισε να προωθήσει στη Βουλή μια σειρά από νομοσχέδια που αφορούν στις αξιολογήσεις, προσλήψεις και προαγωγές, καθώς και τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων, για τα οποία δεν έχουμε καμιά απολύτως ενημέρωση.

Ως ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ έχουμε αποστείλει επιστολές προς τους αρμόδιους για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας φορείς, από τους οποίους ζητάμε επίσημη ενημέρωση. Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι ανεξάρτητες συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων και να υπάρξουν συμφωνίες μόνο με τις συντεχνίες του κατεστημένου. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ενημερώσουμε πλήρως τα κόμματα και τη Βουλή για τις θέσεις μας προτού τα σχετικά νομοσχέδια ψηφιστούν από την Ολομέλεια».

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καθόρισε συνεδρία την επόμενη εβδομάδα με σκοπό τη συζήτηση του πιο πάνω θέματος, καθώς και άλλων εξελίξεων που αφορούν τον Νοσηλευτικό Κλάδο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











235