Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών θα συνεδριάσει στην Κύπρο


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών ανακοινώνει ότι τον προσεχή Νοέμβριο (25-27) θα συνεδριάσει στην Κύπρο το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurses - ICN).

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ICN θα διεξαχθεί στη Λεμεσό κατόπιν πρόσκλησης του ΔΣ του ΠΑΣΥΝΜ.

Μέσα στα πλαίσια της παρουσίας της Προέδρου και του Συμβουλίου του ICN, o ΠΑΣΥΝΜ θα προγραμματίζει εκδηλώσεις και συναντήσεις με διάφορους φορείς και αρμόδιες αρχές. Η πρόεδρος του ICN θα παραστεί και θα χαιρετίσει, στην εναρκτήρια τελετή, τους σύνεδρους στο 26ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής που θα διεξαχθεί στις 29-30 Νοεμβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Saint Raphael.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο ΠΑΣΥΝΜ σε συνεργασία με το ICN θα πραγματοποιήσει μονοήμερο Περιφερειακό Φόρουμ Νοσηλευτικών Συνδέσμων στο οποίο προβλέπεται η παρουσία εκπροσώπων από χώρες της Νότιας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής στις 28 Νοεμβρίου.

Προγραμματίζεται επίσης εκπαιδευτική εκδήλωση (εσπερίδα) σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ στην οποία θα συμμετάσχει η Πρόεδρος και το ΔΣ του ICN καθώς και οι εκπρόσωποι των Νοσηλευτικών Συνδέσμων.

Οι δραστηριότητες του ΠΑΣΥΝΜ εντάσσονται στα πλαίσια ανάδειξης της ανακήρυξης, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, του έτους 2020 ως έτος των Νοσηλευτών και των Μαιών.

Ο ΠΑΣΥΝΜ φιλοδοξεί σε περαιτέρω ανάδειξη της νοσηλευτικής και μαιευτικής της Κύπρου μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, που τιμούν την Κύπρο και το επάγγελμα, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες θα κυκλοφορήσουν με την οριστικοποίηση των διεργασιών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











971