Συνέδριο Τομέα Νοσηλευτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΝΜ «Άκουσέ με»


Ο Τομέας Νοσηλευτών Ψυχικής υγείας  του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, επιθυμούν να σας ενημερώσουν για τη διεξαγωγή του πιο πάνω Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2023, στον Πολυχώρο Φεγγαρόπετρα στην Χοιροκοιτία.

Το Συνέδριο διεξάγεται αποκλειστικά για νοσηλευτές ψυχικής υγείας και αποτελεί συνέχεια της προσωπικής δέσμευσης, του ΔΣ ΠΑΣΥΝΜ και του Τομέα Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας για επανάληψη μέρος του 29ου Παγκυπρίου Συνεδρίου Νοσηλευτών και Μαιών.

Το συνέδριο θα αποτελεί επανάληψη της Συνόδου που συμπεριλαμβανόταν στο Πρόγραμμα του 29ου Παγκύπριου Συνεδρίου,  η οποία θα εμπλουτιστεί επιπρόσθετα με θέματα που θα διαπραγματεύονται το ίδιο θέμα, της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής νόσου με τίτλο «Άκουσέ με».

Στην εναρκτήρια τελετή (21 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 08:30) αναμένεται να παρευρεθούν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, εκπρόσωποι Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, εκπρόσωποι Νοσηλευτικής Διοίκησης Διεύθυνσης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας  εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων και εκπρόσωπος του παρατηρητηρίου Αντιφών.

Το σύνολο των παρουσιάσεων θα γίνουν από επιλεγμένους προσκεκλημένους ομιλητές,  επιστήμονες στο χώρο της Υγείας και άτομα με βιωμένη εμπειρία της ψυχικής νόσου που έχουν προσκληθεί με στόχο τη συμβολή τους στη διάδοση της θεωρητικής γνώσης και εμπειρίας επί του θέματος. Η συμμετοχή των συνέδρων αναμένεται να ξεπεράσει τους 200 (Νοσηλευτές/τριες ψυχικής Υγείας)

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους οι επαγγελματίες θα προσπαθήσουν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα του βιώματος της ψυχικής νόσου όπως αυτό περιεγράφηκε σε ποιοτικές μελέτες και τα άτομα με βιωματική εμπειρία ψυχικής νόσου θα μας  παρουσιάσουν τη νοηματοδότηση της δικής τους εμπειρίας.

Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου «Άκουσέ με» φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία της βιωμένης ψυχιατρικής εμπειρίας, να προβληματίσει και να εκπαιδεύσει επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και άτομα με άμεση ψυχιατρική εμπειρία σε μια αποτελεσματική αξιοποίηση του ψυχιατρικού βιώματος στην πορεία της εξέλιξης του ατόμου και της οικογένειάς του.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











479