ΠΑΣΥΝΜ και ΤΕΠΑΚ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας


Πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022, εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ)  και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ (Αίθουσα Συγκλήτου)

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ είχαν παραστεί ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου Χρίστος Χωματάς, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Δρ Αικατερίνη Λαμπρινού, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής Δρ  Μαρία Καρανικόλα, καθώς και άλλα μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του ΤΕΠΑΚ.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των φοιτητών.

Tον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών - ΠΑΣΥΝΜ, εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου (ΔΣ) Δρ. Σταύρος Βρυωνίδης, ο ταμίας του ΔΣ Νίκος Χριστοφόρου, η βοηθός γραμματέας του ΔΣ, Μαρία Παναγιώτου, καθώς και τα μέλη του ΔΣ ΠΑΣΥΝΜ Δημήτρης Λοϊζου και Νίκος Φλουρής.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε ότι η συνεργασία με τον ΠΑΣΥΝΜ είναι διαχρονική και πολύ σημαντική αφού ένα μεγάλο μέρος των αποφοίτων του ΤΕΠΑΚ αλλά και το προσωπικό του τμήματος Νοσηλευτικής είναι μέλη του συνδέσμου. Συνέχισε λέγοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου αυτού αποτελεί την επισημοποίηση μιας συνεργασίας που ήδη υπάρχει και αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ισχυρή με κοινές δράσεις, τόσο στο τομέα της  νοσηλευτικής και μαιευτικής εκπαίδευσης όσο και στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης της επιστήμης. Κοινοί στόχοι τόσο του ΤΕΠΑΚ όσο και του ΠΑΣΥΝΜ, πρόσθεσε, είναι η ανάπτυξη των επιστημών υγείας αλλά και η προαγωγή της υγείας των πολιτών και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η υπογραφή της σημερινού πρωτοκόλλου συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΣΥΝΜ Δρ Σταύρος Βρυωνίδης εξέφρασε την μεγάλη του ευαρέσκεια, αλλά και την συγκίνηση του για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ το οποίο αποτέλεσε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που πρόσφερε εκπαίδευση στους Νοσηλευτές και μαίες σε  επιστημονικό/πανεπιστημιακό επίπεδο. Ο Δρ  Βρυωνίδης συνέχισε λέγοντας ότι η σχολή επιστημών υγείας και ιδιαίτερα το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της Νοσηλευτικής, της Μαιευτικής και της επιστήμης γενικότερα στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, με τεράστια συμβολή στον ερευνητικό τομέα αλλά και στην προαγωγή της υγείας των ανθρώπων. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς βάζοντας την Κύπρο υψηλά στο διεθνή επιστημονικό χάρτη, αφού τα τελευταία έτη, ο φορέας Academic Ranking of World Universities, κατατάσσει  το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ στις υψηλότερες θέσεις με τα καλύτερα Τμήματα Νοσηλευτικής διεθνώς.

Ακολούθησε συζήτηση όλων των παρευρισκόμενων στην οποία  οι εκπρόσωποι και από τους δύο φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους για τους τρόπους έμπρακτης υλοποίησης των προνοιών του πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και ιεράρχηση των κοινών δράσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα αλλά και αργότερα. 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο έχει υπογραφτεί εκ μέρους του ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ  από τον  Αντιπρόεδρο του Δρα Σταύρο Βρυωνίδη και εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ από τον Πρύτανη,  Καθηγητή  Παναγιώτη Ζαφείρη περιλαμβάνει ανάμεσα σε  άλλα τις ακόλουθες συνέργειες:

α. συνεργασία στην ανάπτυξη και παροχή νοσηλευτικών και Μαιευτικών    εκπαιδευτικών προγραμμάτων,

β.  αμοιβαία ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης,

γ.  κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά (εθνικά - διεθνή) προγράμματα,

δ. συνεργασία στη διοργάνωση ή συμμετοχή σε επιστημονικές και άλλες κοινού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις. 

Δρ  Σταύρος Βρυωνίδης

Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΣΥΝΜ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











795