ΠΑΣΥΝΜ για πανδημία: Η πολιτεία να στηρίξει το έργο των νοσηλευτών με κάθε τρόπο


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΝΜ ανακοινώνει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα γεγονότα σε ό,τι αφορά στην πανδημία από COVID -19 επιθυμεί να πληροφορήσει τα ακόλουθα:

«Η  νέα πανδημία και οι αναδυόμενες λοιμώξεις, αποτελούν μέρος των σύγχρονων και απειλητικών προκλήσεων (όπως και οι φυσικές καταστροφές, η παγκόσμια κλιματική αλλαγή, οι ένοπλες συγκρούσεις και τα μεταναστευτικά ρεύματα).

Οι νοσηλευτές και οι μαίες συμβάλουν στην ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας, εποπτεύουν και εκπαιδεύουν άλλα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας, εργάζονται και συνηγορούν για τους ασθενείς και τις κοινότητες, και συλλέγουν στοιχεία για τεκμηρίωση της παρεχόμενης φροντίδας. Στη χώρα μας οι νοσηλευτές φροντίζουν κρατούμενους, εργάζονται στην κοινότητα,  στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στα οδοφράγματα, στα σχολεία, στα ασθενοφόρα, στα Κέντρα ΠΦΥ και στα νοσηλευτήρια.

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών AnnetteKennedy δήλωσε:

«Κάθε ένας από τους νοσηλευτές που εργάζονται με αυτούς τους ασθενείς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δική του υγεία και γνωρίζουμε ότι πολλοί νοσηλευτές έχουν προσβληθεί από τον ιό, παρά τις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τον εαυτό τους ασφαλή.

«Προτρέπουμε τις υπηρεσίες υγείας να υποστηρίξουν τους νοσηλευτές και άλλους εργαζομένους στον τομέα της υγείας τόσο στην εργασία όσο και σε καραντίνα, διασφαλίζοντας ότι διαθέτουν επαρκείς περιόδους ανάπαυσης, επαρκή εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ψυχολογική υποστήριξη».

Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας αποτελεί ηθική και επαγγελματική ευθύνη των νοσηλευτών και μαιών. Ως αφοσιωμένοι και καινοτόμοι επαγγελματίες, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε φροντίδα με τους διαθέσιμους πόρους.

Δεν υπάρχει άλλο επάγγελμα που να καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων στις πιο ευάλωτες χρονικές περιόδους τους, όπως η νοσηλευτική και η μαιευτική. Οι νοσηλευτές και οι μαίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Όταν οι κυβερνήσεις και οι ηγέτες του κόσμου επενδύσουν στο επάγγελμα μας θα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Αναλογιζόμαστε το ρόλο μας στο ευρύτερο σύστημα. Είμαστε ευέλικτοι, ευπροσάρμοστοι και ανοιχτοί σε νέες μορφές μάθησης.

Οι Κύπριοι νοσηλευτές και μαίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο να κρατηθούν τα προβλήματα από την πανδημία σε χαμηλότερο αριθμό και σε ηπιότερη ένταση. Ωστόσο, είναι σημαντικό η πολιτεία να στηρίξει το έργο τους με κάθε τρόπο. Η στήριξη αυτή πρέπει να αφορά την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού και αναλωσίμων σε πλήρη επάρκεια, την ενδυνάμωση της στελέχωσης με επιπρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και την στήριξη των οικογενειών των  επαγγελματιών αυτών έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα παρέχοντάς τους απαραίτητες διευκολύνσεις.

Με Δύναμη, επιμονή και υπομονή θα πετύχουμε!»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1161