Ο ΠΑΣΥΝΜ συμμετείχε σε συνέδριο Εθνικών Νοσηλευτικών Συνδέσμων στη Σιγκαπούρη


Διεξήχθη στη Σιγκαπούρη από τις 25-27 Ιουνίου 2019 η συνάντηση των αντιπροσώπων των Εθνικών Νοσηλευτικών Συνδέσμων (Council of National Representatives - CNR) του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses) η οποία προηγήθηκε της συνάντησης και Συμβουλίων στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από 80 περίπου χώρες.

Της συνάντησης του CNR προηγήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου του ICN (22-24 Ιουνίου). Το Συμβούλιο του ICN απασχόλησαν θέματα που προκύπτουν από σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και τη συμμετοχή των νοσηλευτών στις πολιτικές υγείας.

Στη συνάντηση των εθνικών αντιπροσώπων εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού και έγιναν καταστατικές αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές και την αντιπροσώπευση στο Διεθνές Συμβούλιο. Η αναδιάταξη των χωρών μελών σε περιφέρειες έχει εντάξει την Κύπρο στην ευρωπαική περιφερεια η οποία θα χωρίζεται σε τρεις ομάδες αναλόγως γεωγραφικής ζώνης.

Στο φόρουμ πολιτικής του CNR οι αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να μοιραστούν τις γνώσεις και εμπειρίες τους σε σχέση με την ενδυνάμωση και την επιρροή των νοσηλευτών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και τη σημασία της συλλογής και διάθεσης πληροφοριών στον τομέα της υγείας. Στο φόρουμ παρέστηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τραπεζας και της καμπάνιας Nursing Νow.

Στη συνάντηση παρουσίασαν τις δραστηριότητες τους και οι φοιτητές νοσηλευτικής από 25 χώρες.

Από την Κύπρο συμμετείχαν οι κ. Ιωάννης Λεοντίου, Πρόεδρος ΠΑΣΥΝΜ και μέλος ΔΣ ICN, και ο κ Αριστείδης Χωραττάς, Γραμματέας ΠΑΣΥΝΜ και Εκπρόσωπος στο CNR




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











631