Ι. Λεοντίου: Το μέλλον είναι στα χέρια μας. Με δύναμη, επιμονή και υπομονή θα πετύχουμε


Με την ευκαιρία της της πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΝΜ Ιωάννης Λεοντίου απευθύνει στα μέλη του Συνδέσμου το ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

Το έτος που μας πέρασε (το διεθνές έτος νοσηλευτών και μαιών) μας βρήκε στα «χαρακώματα» της μάχης κατά του κορωνοϊου. Κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίσαμε το έργο παροχής φροντίδας και υπηρεσιών υγείας στα σχολεία, στην κοινότητα, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στις φυλακές, στα νοσοκομεία και γενικά όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι, πολύ συχνά με ελλείψεις και πρόσβαση στους απαραίτητους πόρους.

Η συνδρομή μας έδειξε όσο ποτέ άλλοτε, τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στην υγεία. Οι νοσηλευτές και οι μαίες έδειξαν αποφασιστικότητα, δύναμη και υπομονή. Έδειξαν, συμπόνοια, αγάπη και εκτίμηση προς το συνάνθρωπο και την κοινωνία. Όπως δήλωσε η  πρόεδρος του ICN Annette Kennedy: «Η πανδημία αποκάλυψε το πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή καθώς και τη στενή σχέση μεταξύ της υγείας του πλούτου και της ευημερίας. Έχει δείξει επίσης την αδυναμία πολλών συστημάτων υγείας, τα οποία θα ενισχυθούν σε μεγάλο βαθμό εάν οι κυβερνήσεις λάβουν επείγουσα δράση για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα παγκόσμια έλλειψη έξι εκατομμυρίων νοσηλευτών».

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ICN Howard Catton: «Οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από το COVID-19, είτε είναι πρόεδροι χωρών είτε πρωθυπουργοί είτε απλοί άνθρωποι, δεν θα ξεχάσουν. Και για όσους έχουν πεθάνει, μια νοσηλεύτρια μπορεί να ήταν η τελευταία φωνή που άκουσε, το χέρι που άγγιξε ή το πρόσωπο που είδε. Όταν ο ιός μας διέψευσε για όλα όσα σχεδόν θεωρούσαμε δεδομένα, εμείς δείξαμε τι είναι πιο σημαντικό για όλους μας: Η ζωή, ο άνθρωπος και αυτοί που αγαπάμε».

Έχουμε εντοπίσει, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα, τις ευχαριστίες και τα πολλά χειροκροτήματα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ότι η μετατροπή τους σε δράση εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα πρόκληση. Η πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει στο νοσηλευτικό/ μαιευτικό δυναμικό και να δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια τους, να βελτιώσει τις αμοιβές τους και τις συνθήκες εργασίας τους.

Θα έχουμε ακόμα προκλήσεις. Μπορούμε να συνεργαστούμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αλλάξουμε τον κόσμο. Το μέλλον είναι στα χέρια μας. Με δύναμη, επιμονή και υπομονή θα πετύχουμε!

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους σωματική και ψυχική υγεία, δύναμη και ευόδωση των προσδοκιών τους με το νέο έτος.

Ιωάννης Λεοντίου

Πρόεδρος ΠΑΣΥΝΜ»
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
399