Επιστημονική Ημερίδα ΠΑΣΥΝΜ για ανακοίνωση αποτελεσμάτων του Ευρ. Προγράμματος Erasmus+


«Βελτίωση εργασιακού περιβάλλοντος για νοσηλευτές ΜΕΘ- HWE4CCN»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑΣΥΝΜ)  ενημερώνει για τη διεξαγωγή ημερίδας ‘Βελτίωση εργασιακού περιβάλλοντος για νοσηλευτές ΜΕΘ- HWE4CCNπου θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στις 10 Δεκεμβρίου 2021.  Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Τομέα Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών (ΔΝΥ) του Υπουργείου Υγείας. 

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση  των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+: ‘Βελτίωση εργασιακού περιβάλλοντος για νοσηλευτές ΜΕΘ- HWE4CCNκαι η διάχυση των παραδοτέων του έργου.  Ο ΠΑΣΥΝΜ  είναι ο κύριος συντονιστής του έργου και επιστημονική υπεύθυνη  είναι η Δρ Ευανθία Γεωργίου, μέλος του Τομέα Εκπαίδευσης της ΔΝΥ.

Το HWE4CCN είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη των γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων των νοσηλευτών που εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για να συμβάλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση του εργασιακού τους περιβάλλοντος.  Η διεθνής ομάδα που συμμετέχει στο πιο πάνω πρόγραμμα (από Ισπανία, Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία) αποτελείται από αξιόλογους ερευνητές και εμπειρογνώμονες οι οποίοι στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος έχουν αναπτύξει μια ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι νοσηλευτές ΜΕΘ μπορούν να εντοπίσουν και να χρησιμοποιήσουν χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό. 

To πρόγραμμα της ημερίδας μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση του έργου (Δρ. Ε. Γεωργίου), παρουσίαση της εκπαιδευτικής Διαδικτυακής Πλατφόρμας HWE4CCN (Δρ. Μ. Χατζημπαλάση), καθώς και τις εμπειρίες των   εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων στη χρήση της πλατφόρμας (Σκεύη Χριστοφή PhD(c), Στέλιος Ιορδάνους PhD, Νίκος Σάββα ΜSc).

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραστούν, επίσημοι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας,  εκπρόσωποι του Ο.Κ.Υπ.Υ,  Προϊστάμενοι Νοσηλευτικοί Λειτουργοί, ακαδημαϊκοί, νοσηλευτές ΜΕΘ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1106