Έκδοση γραμματοσήμου για το έτος Νοσηλευτή και Μαίας


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών χαιρετίζει την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου αφιερωμένο στο έτος Νοσηλευτή και της Μαίας. Εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων καθώς και στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για την υιοθέτηση της εισήγησης του ΔΣ και την άψογη συνεργασία προς ευόδωση αυτού του στόχου.

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, έκανε επίσημη πρόταση όπως το  έτος 2020 ανακηρυχθεί το έτος του νοσηλευτή και της μαίας η οποία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΠΟΥ. Το 2020 είναι η 200ή επέτειος από τη γέννηση της Φλωρεντίας Nightingale (12/5/1820 – 13/8/1910) και σύμφωνα με τον Δρ. Ghebreyesus, "πρέπει να τιμήσουμε ανθρώπους σαν αυτήν που συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην ανθρωπότητα".

Οι νοσηλευτές και οι μαίες είναι η «γέφυρα» της υγειονομικής περίθαλψης, βρίσκονται στις «πρώτες γραμμές» και αποτελούν τον βασικό παράγοντα για την επίτευξη της καθολικής κάλυψης υγείας καθώς είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της κοινότητας και του σύνθετου συστήματος υγείας. Η συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-2019 ανέδειξε τη σημασία του ρόλου που έχουν να διαδραματίσουν σε όλους τους χώρους εργασίας τους.

Το ΔΣ έχει εξασφαλίσει Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας για όλα τα μέλη του και θα τα διανείμει σε όλους στους συναδέλφους μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένο στους νοσηλευτές και τις μαίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











864