Δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού από τον ΠΑΣΥΝΜ στα Νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ


«Ανησυχία για την άδικη επίρριψη ευθυνών στους επαγγελματίες υγείας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του (ΠΑΣΥΝΜ) ανακοινώνει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα γεγονότα σε ό,τι αφορά στην πανδημία από COVID-19 στο επίπεδο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κατάσταση που δημιουργείται σταδιακά στα κρατικά νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της διάγνωσης, της θεραπείας και της φροντίδας των ασθενών από την πανδημία, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό για τα ακόλουθα:

1. Έχει προβεί σε αγορά από το Ισραήλ 500 προστατευτικών ασπίδων προσώπου (face shields) οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν κατόπιν απολύμανσης,  και 100 ολόσωμες φόρμες Τ5 και Τ6 προστασίας τις οποίες θα διαθέσει στις κατά τόπους διευθύνσεις των κρατικών νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ για την προστασία των επαγγελματιών υγείας. Επίσης προτίθεται να αγοράσει και να προσφέρει στα κρατικά νοσηλευτήρια έναν αριθμό από μάσκες FFP3, καθώς και αριθμό προστατευτικών γυαλιών. Έχει πληροφορηθεί ότι ένας αρκετά καλός αριθμός μασκών FFP3 θα εισαχθεί τις επόμενες λίγες μέρες στην Κύπρο και καλεί τις διευθύνσεις των κρατικών νοσηλευτηρίων και το Υπουργείο Υγείας να προβούν τάχιστα στις κατάλληλες ενέργειες για την εξασφάλιση τους και την άμεση κατανομή τους για χρήση.

 2. Είμαστε  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ περήφανοι για το τρόπο με τον οποίο τα μέλη μας  (νοσηλευτές, μαίες και επισκέπτριες υγείας)αντιμετωπίζουν τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, είμαστε ευγνώμονες  για τις αυτοθυσίες που κάνουν και για το γεγονός ότι βάζουν ως πρώτο μέλημα τους το καθήκον προς τον άνθρωπο και την υγεία των πολίτων.

 3. Δηλώνουμε ιδιαίτερα ενοχλημένοι σε αναφορές που έγιναν από διάφορους για δήθεν κατάχρηση του προστατευτικού εξοπλισμού από τα μέλη μας και την άστοχη προσπάθεια για επίρριψη ευθυνών στους μάχιμους νοσηλευτές και μαίες. Τα μέλη μας πολέμησαν και πολεμούν με ότι είχαν στην διάθεση τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να βρεθούν και στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ή να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για πιθανές ελλείψεις ή/και ανεπάρκειες που έχουν διαφανεί σε σχέση με το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη λειτουργικότητα των νοσοκομείων μας.

 4. Εν κατακλείδι καλούμε για πολλοστή φορά τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο της Υγείας να χρησιμοποιήσουν σωστά τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν εξαγγελθεί για αντιμετώπιση της πανδημίας, και να προβούν έστω και τώρα στη σωστή θωράκιση όλων των επαγγελματιών υγείας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  για αντιμετώπιση της πανδημίας, με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό.

Με Δύναμη, επιμονή και υπομονή  πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε! Σε αυτήν την εξίσωση θα πρέπει να προστεθεί επειγόντως ο ΕΜΠΡΑΚΤΟΣ σεβασμός των επαγγελματιών υγείας ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ, καθώς και η καλύτερη θωράκιση του με τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και καθοδήγηση».  
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
398