Ας αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες για τον εμβολιασμό


ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΟΝΤΙΟΥ*

Με αφορμή τις ατυχείς δηλώσεις κάποιων αρμοδίων αναφορικά με την εμφάνιση θετικών στον COVID-19 συναδέλφων μας σε κλινική του ΝΑΜ ΙΙΙ, αισθάνομαι την ανάγκη να πω τα πιο κάτω:
Οι πρώτοι που κλήθηκαν, από την αρχή της πανδημίας, να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές προκλήσεις και τα προβλήματα που αναφύονταν από τις ελλείψεις και αδυναμίες του συστήματος (εντός και εκτός νοσοκομείων) ήταν οι νοσηλευτές, οι μαίες και οι επισκέπτριες υγείας.
Οι νοσηλευτές, οι μαίες και οι επισκέπτριες υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν (φόρτος εργασίας, υποστελέχωση, εξουθένωση και με μηδενική ή ελάχιστη ανάπαυση).
Στα αρχικά στάδια της πανδημίας ο ΠΑΣΥΝΜ όπως και άλλοι φορείς της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής στάθηκαν συμπαραστάτες και αρωγοί των προσπαθειών της πολιτείας για εξασφάλιση Ατομικού Προστατευτικού Εξοπλισμού για το προσωπικό των νοσοκομείων που παρείχε φροντίδα σε ασθενείς.
Ο ΠΑΣΥΝΜ, στη βάση των υποδείξεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών και άλλων οργανισμών παρότρυνε, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, τους πολίτες και τους συναδέλφους να εμβολιαστούν.
Με σεβασμό τις ανθρώπινες ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε πολίτη, θεωρώ ότι κανένας και με καμία ιδιότητα δεν μπορεί να στοχοποιεί τους συναδέλφους μας για την οποιαδήποτε απόφαση τους αναφορικά με τον εμβολιασμό, η οποία θα πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή.
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ:
Οι όποιες τοποθετήσεις που στρέφονται κατά των συναδέλφων μας είναι ΑΔΙΚΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ από όπου και εάν προέρχονται.
Οι αιτίες του φαινομένου θα πρέπει θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού από τους αρμόδιους. Ας προσπαθήσουν λοιπόν να απαντήσουν π.χ γιατί η επιστήμη και οι αρμόδιοι, με τις πολιτικές που εφαρμόζουν δεν έχουν πείσει;
Ή ακόμα.
Γιατί δεν παρέχεται η ευχέρεια στους πολίτες και κατ΄ επέκταση στους επαγγελματίες υγείας να επιλέξουν το εμβόλιο που επιθυμούν;
*Πρόεδρος ΠΑΣΥΝΜ 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter












871